Microsoft, Güvenlik İçin Robot Güvenlik Görevlileri Kullanıyor

knightscope

Microsoft’un Silikon Vadisindeki kampüsünü koruyan yeni robot nöbetçiler, zamanında bilim kurgu olarak izlediğimiz filmleri anımsatıyor.

Knightscope şirketinin ürettiği bu K5 güvenlik görevlisi robotlar, yaklaşık olarak 1.5 m uzunluğa ve 130 kg ağırlığa sahip olduğu için büyük ihtimalle bunlarla başınızı derde sokmak istemezsiniz.

K5 robotların üzerinde silah bulunmuyor. Ama çeşitli alarmlar, sirenler kullanıyorlar ve üzerlerindeki kameralarla Microsoft kampüsünü devriye geziyorlar. Eğer biri tehlike sezerse, alarm çalıyor ya da duruma göre insan güvenlik görevlisine bulunduğu yeri haber veriyor.

knightscope

K5 robotlar, tek bir şarjla 24 saat boyunca çalışabiliyor ve 20 dk’da tekrar sarj oluyor. Şarjları azaldığı zaman tekrar şarj olmak için istasyona kendileri dönüyor.

Robotlar son zamanlarda güvenlik ve askeri alanlarda çok büyük rol oynuyor. Google, Boston Dynamics adlı şirketiyle, DARPA ortaklığında savaş alanlarında kullanılabilecek yardımcı askerler için çalışıyor. Bu arada 2010 yılında Güney Kore, tarafsız bölgede kendi alanını korumak için robot nöbetçiler yerleştirmişti. Ama K5’e kıyasla, Güney Kore’deki robotlar tamamen silahlıydı.

2008′den Beri Bilgisayarları Gizlice İzleyen Regin Adlı Bir Yazılım Olduğu Açıklandı