Microsoft, bulut siber güvenlik şirketi RiskIQ’yu satın alıyor

Microsoft, bulut siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın alıyor

Gizlilik ve güvenlik konusu artık şirketlerin bir numaralı önceliği haline geldi. Özellikle Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesini yenilemesiyle başlayan gizliliğe önem verme konusu şimdi Microsoft için de öncelikli bir hal almış gibi görünüyor.

Microsoft, şirketini çevrimiçi saldırılara karşı korumak için kolları sıvadı. Şirket, nerede ve nasıl savunmasız olduklarını belirlemek için Facebook ve ABD Posta Servisi gibi kuruluşlarla birlikte çalışan bir siber güvenlik firması olan RiskIQ’yu satın alıyor. Şirket anlaşmanın şartlarını açıklamadı, ancak Bloomberg’e göre Microsoft, yaklaşık 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Yazılımının dışında, RiskIQ, 60 saniye veya daha kısa sürede riskleri ortaya koyan Evil Internet Minute adlı yıllık bir rapor yayınlamasıyla tanınıyor.

Microsoft, bulut siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın alıyor

Devlet destekli bilgisayar korsanlarının kaynak koduna eriştiği geçen yılki SolarWinds veri ihlalinin ardından şirket, güvenlik tekliflerini desteklemek için birkaç şirket satın aldı. Şirket daha geçen ay, IoT esnekliği konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan ReFirm Labs’ı satın almıştı. Daha iyi kurumsal güvenlik ihtiyacı bu ayın başlarında Kaseya saldırısıyla artık şart oldu. Güvenlik ihlalleri çoğu kişi tarafından küçümsense de aslında bir çok ufak şirketin zarar görmesine sebep olabilir. Microsoft güvenlik işini artık maksimum seviyeye çıkarmaya kararlı. Microsoft, RiskIQ’nun teknolojilerini temel ürünlerine dahil ederek, müşterilerinin işletmelerine yönelik küresel tehditlere ilişkin daha kapsamlı bir koruma oluşturabileceklerini söylüyor.

Şarjı su gibi içen bataryaların sonu geliyor: Yeni Apple çipleri batarya performansı