Google, yeni bir Drive masaüstü uygulaması sunuyor

Google, yeni bir Drive masaüstü uygulaması sunuyor

Google, Drive kullanıcılarının dosyalarını yedekleyip senkronize etmelerini kolaylaştırıyor. Şirket, yeni Drive for Desktop uygulamasını Mac ve Windows’ta kullanıma sunuyor. İşte yeni özelliğin detayları.

Yeni Masaüstü için Drive, Yedekle ve Senkronize Et uygulamasının yerini alacak. Google Workspace’in artık herkesin kullanımına açık olduğu göz önüne alındığında, ayrı senkronizasyon yöntemlerine sahip olmak pek mantıklı değil. Google’a göre yeni uygulama, Yedekleme ve Senkronizasyon ile Drive Dosya Senkronizasyonu’nun en iyi kısımlarını birleştiriyor. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı Drive’ın yanı sıra Google Fotoğraflar‘a yükleyip senkronize edebileceksiniz. Harici depolama cihazlarını bulutla da senkronize etme seçeneği mevcut. Ayrıca, daha hızlı erişim için Drive dosyalarını bilgisayarınıza yansıtabileceksiniz.Bunun da ötesinde, masaüstünüz ve belgeleriniz gibi yerel klasörleri senkronize edebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Outlook ve Meet görüşmeleri için zamanlama senkronizasyonu olacak. Microsoft Office dosyalarını kimin düzenlediğini de gerçek zamanlı olarak görebileceksiniz.

Google, yeni bir Drive masaüstü uygulaması sunuyor

Drive Dosya Senkronizasyonu kullanıcılarının fazla bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Google, uygulamayı Masaüstü için Drive olarak yeniden adlandırdı ve önümüzdeki aylarda Yedekleme ve Senkronizasyon’dan bazı özellikleri de buna dahil edecek. Google, Yedekle ve Senkronize Et kullanıcılarından artık Masaüstü için Drive’a geçmelerini talep ediyor. 1 Ekim’den itibaren Yedekleme ve Senkronizasyon çalışmayı durduracak, bu nedenle dosyalarınızı Drive ile yedeklemeye devam etmek için geçiş yapmanız gerekecek.

Twitter yeni mesaj gönderme özelliği büyük dikkat çekecek: Uygulama kolaylaşıyor