Microsoft Apple’a Benzemeye Çalışıyor

Microsoft 575

Nesnelerin interneti konusunda Apple ve Google gibi firmaların öncü olduğunu kabul eden Microsoft, kendilerinin de benzer bir yol izleyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yılın başında CEO görevine getirilen Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, teknoloji dünyasında bir zamanlar sahip olduğu etkiyi geri kazanabilmek adına zirvedeki firmaları kendisine örnek almış gibi görünüyor. Önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşacak olan yeni işletim sistemi Windows 10’un çıkışı için hazırlıklarını sürdüren Microsoft, bu yeni işletim sistemiyle Apple benzeri bir ekosisteme sahip olmayı amaçlıyor.

Microsoft’tan ikinci Windows 10 etkinliği öncesi açıklama geldi

Convergence 2015 kapsamında konu hakkında konuşan Microsoft’un pazarlamadan sorumlu yöneticisi Chris Capossela, tüm cihazlarını tek çatı altında birleştirmenin önemine dikkat çekti ve Apple‘ın bu konuda oldukça başarılı olduğunu kabul etti. Apple ve Google gibi firmaların nesnelerin interneti denen bu yenilikçi yapıda öncü firmalar olduğunu söyleyen Capossela, Windows 10‘un da benzer bir yapıya sahip olacağını belirtti. Windows 10’un tüm platformları tek çatı altında birleştiren yenilikçi yapısına vurgu yapan Caposella, yeni işletim sistemi sayesinde firmanın akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kullanan kullanıcılarna ortak bir servis sunabileceğini belirtti.

Bu birleşik yapının kendilerine sağlayacağı katkı hakkında da konuşan Microsoft yöneticisi, bu birleşik sistemde her ürünü ayrı ayrı pazarlama gerekliliğinin ortadan kalktığını ve lokomotif görevi gören ürünün diğerlerini de arkasında taşıyabileceğini söyledi.

Bilgisayar Satışlarını Windows 10 da Kurtaramayacak