Microsoft, Android kullanıcılarını hedef aldı!

microsoft android e gozunu dikti

Microsoft açık bir şekilde Android kullanıcılarını hedef alıyor. Firmanın yeni uygulaması, Android kullanıcılarını, Windows işletim sistemli telefon kullanmaya ikna etmeye çalışıyor. Detayları haberimizde.

microsoft-android-e-gozunu-dikti

Mobil sektördeki rekabet her geçen gün farklı bir boyut alıyor. Akıllı telefon pastanın iki büyük dilimi Android ve Apple’ın elinde. Microsoft ise yaptığı onca yatırımın karşılığını henüz alabilmiş değil. ABD’li yazılım devi Microsoft, Android kullanıcılarını kendine çekmek için bir uygulama hazırladı. Bu uygulama kullanıcıları Windows’a geçmek için ikna ediyor.

Google Play Store üzerinde geçtiğimiz hafta AppComparison isimli bir uygulama yayınlandı. Bu uygulama Microsoft tarafından hazırlanan bir karşılaştırma uygulaması. Android işletim sistemli bir akıllı telefonunuza bu uygulamayı kurduğunuzda, uygulama, cihazınızda yüklü olan diğer uygulamaları tarıyor.

Bu tarama işleminden sonra uygulamalarınız, Microsoft’un kendi mobil uygulama marketiyle karşılaştırılıyor. Eğer sizin kullandığınız uygulamalar Microsoft’un uygulama marketinde varsa gösteriyor, yoksa en yakın alternatifler listeleniyor. Ve tabii uygulama, Windows Phone için teşvik niteliği taşıyor.

Windows 10’un mobil versiyonunun duyurulmasıyla Microsoft kolları sıvamış durumda. Windows Phone 8’de yaşanan talihsizliklerin tekrar yaşanmaması için bu önemli bir adım olabilir. Ancak tabii ki kullanıcıların tek kriteri uygulamalar değil. Fiyat, performans, güncellemeler, güvenlik gibi etkenlerden de bahsetmek mümkün. Bakalım Microsoft bu hamlesiyle istediğini elde edebilecek mi?

Mobil oyun oynamak için en iyi 5 telefon!