Microsoft: Akıllı Sütyen Geliştiriyoruz!

22392966

Microsoft bu sefer tüm bilinen tabuları yıkıyor ve bambaşka bir projeyle karşımıza çıkıyor.

22392966

Son dönemlerde hizmet yelpazesini iyice genişleten Microsoft’un yeni projesi ilgi uyandırdı. Microsoft’un Nokia ve Xbox bombalarının üstüne şimdi de yeni projesi akıllı sütyen konuşuluyor. Bu projeyle yeni hedef kitlesini iyice belirten Microsoft, Mashable ve benzeri sitelerdeki habere göre akıllı sütyen üzerinden çalışmalarına başladı.

Beş tane bilim adamının çalıştığı Microsoft Research’e göre, akıllı sütyen aracılığıyla stres seviyelerini takip edebilecekler. Geliştirilen sütyenin üzerinde çeşitli sensörler yer almakta. Bu teknoloji ile aşırı stresten dolayı kendini yemeğe veren kadınların önüne geçmesi planlanıyor.

1386160293_smart-bra-640x359

Kalp atış seviyesini ölçen sistem telefona yüklenecek bir uygulama ile verileri anlık olarak görmenizi sağlayacak. Stres seviyesine bağlı olarak oluşabilecek herhangi bir değişimi anında görebilecek.

Her donanımın sorunu olan batarya sorunu bu projenin de başını ağrıttı. 3-5 saatlik bir ömrü olan bataryanın akıllı sütyenin tercih oranını düşüreceği söyleniyor. Prototip olarak üretilen bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda ne gibi değişimlere uğrayacağını birlikte göreceğiz.