Vücut Hareketlerine Uyumlu Sütyen

sütyenon

Sporcu kadınlar için büyük kolaylık sağlayacak bir sütyen geliyor.Bu sütyen biyonik.Vücut hareketlerinize göre size uyum sağlayabiliyor.

Teknoloji sayesinde sporcu kadınlar büyük bir kolaylık sağlayacak. Giyilebilir teknoloji alanına bir farkındalık yaratacak bu sütyen ile temel ihtiyaçlara yenilik kazandırmanın giderek yaygınlaştığını görebiliriz.Giyilebilir teknolojilere farkındalık katan Avustralya’nın Wollongong Üniversitesi güzel bir projeye imza attı.

sutyen11

Sporcu kadınları ve spordan belli nedenlerden dolayı kaçınan kadınları düşünerek akıllı ve biyonik bir sütyen geliştirdi. Kadınlar çoğu zaman spordan kaçıyor.Bunun en önemli nedenlerinden biri de göğüs ve sütyen uyumsuzluğu.Spor esnasında da yoğun ve ağır hareketlerden dolayı bu kadınlara rahatsızlık veriyor.Artık yeni biyonik sütyen ile bu sorun çözülecek. Sütyenin üzerinde tam 15 yıldan beri çalışılıyor. Bu biyonik iç çamaşırı, insan göğsünün 15 yıllık fiziksel aktivite sırasındaki hareketlerinin dikkatli takibi ve analizi sonucunda geliştirildi. Wollongong laboratuvarlarında ki uzmanlar bu projeyi geçen yıl hayata geçirmek isteselerde teknolojik imkansızlıklarından dolayı bu yıla bırakmak zorunda kaldılar.

Sütyen tahriş etmiyor.Boyun ve sırt ağrılarının önlemeye yardımcı. Göğüslere ek destek sağlayan yapay kaslar mevcut.Üç boyutlu yazıcı sistemleri sayesinde üretilen sütyenn içerisinde sensörler ve yapay kas iplikleri bulunuyor.Kadınlar için rahatlık sağlayacak sütyen bir kaç yıl sonra piyasaya sürülecek.

 Lumia Denim Bu Ay 3 Telefon İçin Yayınlanacak