OmSignal’dan Akıllı Sütyen

Omsignal Bra

Teknolojik gelişmeler ele alındığında, sanki sadece erkekler dünyasına hizmet eden gelişmeler yaşanıyormuş gibi bir ön yargı var. Ama kadınlara hitap eden ve onların hayatını kolaylaştıran onlarca ürün ve gelişme, her gün hayatımıza giriyor. Bunlardan en sonuncusu “Giyilebilir Teknoloji” sınıfında yer alan Omsignal Biyometrik İzleyicili Sütyen!

Giyilebilir teknolojilerin şimdiye kadar karşılaştığı en büyük sorun, genelde yıkanamamalarından ötürü günlük kullanıma uygun olmayışlarıydı. Fakat Kanadalı teknoloji firması OmSignal, bir bileklik gibi günün sonunda çekmeceye atılıp, orada unutulmayacak bir ürün tasarlamayı başardı. Kadınlar için sporda kullanabilecekleri bir sütyen tasarlayan firma, kalp atışı, nefes ve nabız sıklığı, harcanan kalori miktarı ve atılan adım sayısı gibi bilgileri kaydeden bu teknolojiyi kadınların beğenisine sunuyor.

Spor çizgili sütyenin kaburga bölgesini saran alt kısmında yer alan sensör, ilgili verileri toplayarak kaydediyor. Daha sonra kablosuz internet bağlantısı ile OmSignal’ın mobil uygulamasına aktarılıyor. Bu mobil app’in sadece spor sırasında değil, koşu ve yürüyüş sırasında da ilgili değerleri kaydeden bir ara yüzü var; koşu hızı, ritmi, hızlanma ve bitkinlik noktaları gibi önemli verileri sizin için aklında tutuyor. CES 2016‘da detaylıca tanıtılması beklenen sütyen hakkında henüz detaylı bir inceleme yazılmış değil; fakat ilerleyen günlerde kadınlar arasında yaygınlaşması beklenen sütyenin yeni tasarımlarla karşımıza çıkabileceği konuşuluyor.

Uygulamanın ve bu akıllı sütyenin tek amacı, yaptığınız spora yönelik verileri saklamak değil. Aynı zamanda performansınızı analiz ederek, sizi sağlığınızı tehlikeye atmadan, kendinizi zorlamak konusunda motive eden bu giysi, yaklaşık 150 Amerikan Doları gibi bir fiyatla piyasaya sunulacak. Aynı firmanın, aşağı yukarı aynı özelliklerle erkekler için tasarladığı t-shirtlerin satış fiyatının 275 Amerikan Doları’ndan başladığı düşünülürse, bir sütyene 150 dolar vermek belki içinizi rahatlatabilir. Şimdilik Athos ve Hexoskin gibi firmaların rakip ürünleri de piyasada mevcut; fakat onların da ucuz olduğu pek söylenemez.

Zamanında epey bir heyecan yaratan Google Glass için ünlü tasarımcı ve moda evlerinin tasarım yapmak istemesi gibi, yaygınlaşan giyilebilir teknoloji ürünleri için de moda duygusuna hitap eden tasarımlar görüleceği kaçınılmaz bir gerçek. Bu noktada daha da “şık” hale gelen bu giysiler, muhtemelen cüzdanlarımızı biraz daha hafifletecek.

2016’nın bahar aylarında dünyanın pek çok noktasında satışa sunulması beklenen bu özel sütyen için, CES 2016’yı takip eden kadınlar şimdiden sıraya girmiş durumda. Bakalım kadınların iç çamaşırı çekmecesini, giyilebilir teknoloji ürünleri doldurmaya başlayabilecek mi?