Yapay Zeka dersleri CV’niz için güzel bir yetenek!

Her teknoloji şirketinin kabul ettiği gerçek şu ki; gün geçtikçe dünyanın Yapay Zeka Mühendisine ihtiyacı artıyor.

Microsoft dünyanın gelişen teknoloji ihtiyacına cevap verebilmek için geçtiğimiz günlerde Microsoft Profesyonel Eğitimleri arasına Yapay zeka derslerini ekledi

İşte yapay zeka eğitimi içeriğinde bulunanlar

Eğitim 10 modülden oluşuyor. Her bir modül 8 ile 16 saat arası sürüyor. Bilgisayar görüşü, veri analizi, konuşma tanıma ve doğal dil işleme gibi bir dizi alt disiplini kapsıyor. İlginç bir şekilde, bir etik kursu da var (Microsoft, AI’ye odaklanmak için çok önemli bir konu) ve aynı zamanda şirketin bulut platformundaki Azure’de makine öğrenimi üzerine bir modül.

Microsoft’un AI dersi profesyonellere yönelik bir eğitim dersi. Tüm büyük teknoloji şirketlerinde yapay zekaya yönelim bulunuyor zaten.

Google’ın “Google ile Öğrenin” merkezi (bu Şubat’ı başlatan) merkezi, TensorFlowda, şirketin AI çerçevesine ve Google Bulut teknolojisine yönelmesi ile tam olarak aynıdır.

Bununla birlikte, Google’ın kursları geliştiricilere profesyonellerden daha fazla odaklanmış görünmektedir. Karşılaştırıldığında, Microsoft’un yeni AI programı daha kurumsaldır ve akreditasyonu tamamlayan ve akreditasyon için ödeme yapan bireylerin “özgeçmişe dayanan bir kimlik belgesi” ile geleceğine söz verir. (Yine de dersi ücretsiz olarak alabilirsiniz.) Tam olarak nedir? Bu henüz net değil, ama Veri Bilimi için Microsoft Profesyonel Programı 990 $ fiyatlı, bu yüzden bu aralıkta bir şey bekliyoruz.

Reklam olsun ya da olmasın, teknoloji şirketlerinin böyle AI becerilerini zorlaması kesinlikle harika birşey. Bu alanda eğitime sahip mühendislerin yetişmesi önemli. Yapay zeka, önümüzdeki yıllarda hayatımızı büyük ölçüde şekillendirecek bir teknolojidir,

Yapılması gereken şey bu alanda oldukça fazla şey öğrenebilmektir!

1.soru: AI mühendislerini ilgilendiren algoritmalar neler? 

2.soru: Büyük teknoloji şirketlerinin AI teknolojisine bakışı

3.soru:AI ile büyük veri analizi

yapay zeka