Mi Smart Band 5 akıllı bileklik incelemesi

maxresdefault 5

#İŞBİRLİĞİ

Mi Smart Band 5 incelemesiyle karşınızdayız. Akıllı bilekliklerin özellikleri ve gündelik hayatımızdaki yerleri her geçen gün biraz daha artıyor.

Mi Smart Band 5 incelemesiyle karşınızdayız. Akıllı bileklikler, akıllı saatlere kıyasla daha minimal boyutlarda, temel pek çok özelliği bünyesinde barındıran ve uygun fiyatlara satılan teknolojik gereçlerdir.

Adım sayma gibi basit detaylardan kalp ritminin ölçülmesine, uyku takibinden çeşitli egzersiz programlarının sunulmasına kadar pek çok özelliği bulunan bu cihazlar, çoğumuz için gündelik yaşantıda fazlasıyla tercih ediliyor.

Akıllı bileklik pazarının önemli oyuncularından Xiaomi de yeni ürünlerini sıralamayı sürdürüyor. Bu incelememizde size Mi Smart Band 5’ten söz edeceğiz.

Daha evvel pek çok Mi Band sürümünü kullandığımızı belirtelim. Dolayısıyla, özellikle de Mi Band 4 ile 5 arasında ne gibi farklılıklar var, bunlardan da söz etmeliyiz.

Öncelikle, ürünü kutudan çıkarıp tasarım hatlarına göz gezdirdiğimizde, önceki Mi Band’ler ile arasında benzerlikler olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünümüzün ekranının da yer aldığı gövdesi, 11.9 gram ağırlıkta ve tıpkı önceki modellerde olduğu gibi plastik kayıştan rahatlıkla çıkarılabiliyor ve takılabiliyor. Ayrıca ürün, 50 metreye kadar derinlikte kullanılabiliyor.

Mi Band 5’in 1.1 inç değerde Amoled ekranı bulunuyor. Bu, renkli bir ekran ve dokunuşlara hızlı cevaplar verebiliyor. Geri dönme ve ana ekran işlemleri için de ekranın alt kısmında yer alan dokunmatik tuşu kullanabiliyoruz.

450nit parlaklık değeri bulunan ekran, güneş altındaki kullanımlara da uygun bir yapıda, iyi bir belirginlik sunabiliyor.

Mi Smart Band 5 akıllı bileklik incelemesi

Mi Band 4’e baktığımızda, 0.95 inç değerde Amoled ekrana sahipti ve 400 nit parlaklık değeri sunabiliyordu. Dolayısıyla bu kez biraz daha büyük ve işlevsel bir ekranla karşı karşıyayız. Ayrıca bu ekranda kullanılabilir 65’ten fazla tema olduğunu ve telefon uygulaması aracılığıyla rahatlıkla indirilip kullanılabildiklerini belirtelim.

Bu arada, az evvel ürünün gövdesinin kayıştan ayrılabildiğinden söz etmiştik. Bu durum, önceki Mi Band sürümlerinde de böyleydi, fakat Xiaomi’nin kayış tarafında bu kez daha fazla renk seçeneği sunduğunu söylemeliyiz. Renk çeşitlerine baktığımızda:

Camgöbeği, nane yeşili, turuncu, siyah, sarı ve lacivert seçeneklerini görüyoruz.

Akıllı bilekliklerin en çok tercih edilen özellikleri olarak kalp ritminin ölçülmesi, adım sayılması, kalori hesabının yapılması ve koşu, bisiklet binme gibi egzersiz tiplerini gösterebiliriz.

Mi Band 4 ile 5 arasındaki ciddi farklardan biri de burada ortaya çıkıyor, zira Mi Band 5’te hem kapalı hem de açık hava egzersiz tipleri için ayrı ayrı düzenlemeler yapılmış. Bu kez 11 egzersiz tipi yer alıyor ve siz bunlar arasından seçimler yaparak kendinizi takip edebiliyorsunuz.

Örneğin kürek çekme, açık havada koşu, eliptik, ip atlama ya da serbest egzersiz gibi. Tabii spor esnasında kalp ritminiz de takip ediliyor.

Yüksek hassasiyetli 6 eksenli sensör ve kalp atış hızı sensörünü bünyesinde barındıran Mi Band 5’in 4’e kıyasla çok daha “doğru” veriler toplayabilmesi hedeflenmiş.

Öte yandan, gün içinde hepimizin stres seviyesinin yükseldiği anlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda, bilekliğiniz yardımıyla stres seviyenizi ölçebilir, nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Stres seviyesi ölçümü sonrasında size verilen puanların ne anlama geldiğini de yine uygulama aracılığıyla detaylıca inceleyebilirsiniz.

Mi Smart Band 5’in dikkat çekici bir diğer özelliği de gelişmiş uyku izleme modu. Bu sayede kaç saat uyudunuz, bunun ne kadarı derin uykuydu ve uykunuz ne kadar verimli geçti, bu detayları görebiliyorsunuz.

Ek olarak, ürünün kadın kullanıcılar için “kadın sağlığı izleme” özelliği de var, ki bu sayede özel gün takibi yapılabiliyor.

Peki ya uygulama, telefonla kullanım, bildirimler ve uzaktan kumanda gibi özellikler neler diye soracak olursanız, kısaca onları da yanıtlayalım.

Telefonunuza Mi Fit uygulamasını kurmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında, Bluetooth aracılığıyla bilekliğinizi eşleştiriyor ve bir profil oluşturuyorsunuz. Sonrasında, günde kaç adım attınız, hangi güzergâhlardan geçtiniz, hangi hedefleri belirlediniz, hepsi ve dahasını buradan yönetebiliyorsunuz.

Tabii ki telefonunuza gelen arama ve mesajların bildirimlerini akıllı bilekliğiniz aracılığıyla alabiliyorsunuz. Bu, hâlâ kullanışlı bir özellik. Çünkü özellikle dış mekânlardayken gelen arama ve mesajları duyma şansınız zor oluyor. Fakat bileğinizdeki bilekliğin titreşimleri sayesinde haberdar olmanız kolaylaşıyor.

Ek olarak bilekliğiniz aracılığıyla telefonunuzdaki şarkılar arasında geçişler yapabilir, gelen aramaları kapatabilir, ürünü fotoğraf çekim kısayol tuşu olarak kullanabilirsiniz.

Ve gelelim Mi Smart Band 5’in şarj ve pil ömrüne. Ürünün oldukça ufak boyutlarda manyetik bir şarj aparatı var. Bu sayede önceki ürünlere kıyasla çok daha rahat bir şarj deneyimi mümkün olmuş. Pil ömrü ise, gayet iyi. Firma, tek şarj ile 2 haftalık kullanımdan söz ediyor, ki burada pek çok özelliğin çok az kullanılması gerektiğinin altını çizelim. Bizim deneyimlerimizde ise, yoğun kullanımda tek şarj ile bir haftalık dilimin rahatlıkla elde edildiğini gördük.

Kendi adıma, son dönemde Bluetooth kulaklığımla beraber akıllı telefonumla kullandığım yegane cihazın Mi Band 5 olduğunu söyleyebilirim.

Şimdilik can sıkıcı bir detay olarak, bileklikte Türkçe dil desteğinin bulunmadığını ve gelen bildirimlerde bazı Türkçe karakterlerin ve smiley ifadelerinin görünmediğini belirtelim.

Mi’nin resmi sitesinde yer alan bilgiler, bu üründe de Türkçe dil desteğinin sunulacağı yönünde. Sanıyoruz yakında bir güncelleme alacaktır.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A72 inceleme: Büyük ekran, büyük pil, 5 kamera!