Mi Mix 2, ekran-gövde oranıyla şaşırttı!

mi mix 2

Xiaomi’nin üst segmente hitap eden yeni modeli Mi Mix 2 ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. İddialara göre göre Mi Mix 2’nin ekranı neredeyse ön paneli kaplayacak.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, yeni nesil amiral gemisi modelleri için gün saymaya devam ediyor. Çinli üretici geçtiğimiz sene iki farklı üst segment telefonla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bunlardan birisi Mi 5 diğeri ise Mi Mix’ti. Mi Mix ilk olarak sadece Çin’de satışa sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise global pazara açılacağı söylenilen modelin, halefi hakkında da çeşitli dedikodular çıkmaya başladı.

Çin kaynaklı bir rapora göre, Mi Mix 2 ekran gövde oranıyla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Xiaomi, Mi Mix’teki yüzde 91.3’lük ekran gövde oranını Mi Mix 2’de yüzde 93’e kadar arttırmayı planlıyor. Bu durum, yeni Mi Mix’in ön yüzünün neredeyse tamamına yakınının ekranla kaplanacağı anlamına geliyor.

2017 içerisinde duyurulan telefonlara baktığımızda, alt ve üst çerçevelerin iyice inceldiğini söyleyebiliriz. Muhtemelen birkaç sene içerisinde, akıllı telefonların ön yüzü de tamamen ekranla kaplı hale gelecektir. Zira bu konuda da Samsung ve LG gibi firmaların önemli çalışmaları bulunuyor.

Samsung’un bu ayın sonunda duyuracağı Galaxy S8 ile Apple’ın son çeyrekte tanıtacağı iPhone 8’de inceltilmiş al ve üst çerçevelerle gelecek. Bakalım, ekran gövde oranı yüzde yüz olan ilk telefon hangi üreticinin fabrikasından çıkacak? Bekleyip göreceğiz.