Meta bu yıl F8 geliştirici konferansına ev sahipliği yapmayacak

Meta bu yıl F8 geliştirici konferansına ev sahipliği yapmayacak

Meta henüz F8 konferansını gerçekleştirmeye hevesli değil, ancak bu sefer sebebi pandemi değil. İşte tüm detaylar.

Facebook’un ana şirketi  Meta, “metaverse inşa etmek” için yeniden planlar yaptıkları için 2022’de F8’i “gerçekleştirmeyeceklerini” açıkladı. Bunun yerine, yılın geri kalanında Conversations, Connect ve diğer geliştirici sunumlarını yapacak. Şirket 2019’dan beri canlı bir F8 etkinliği düzenlemedi. Hem F8 2020 hem de 2021, COVID-19 nedeniyle yalnızca çevrimiçi gerçekleşti. Yine de bu, firmanın F8’i ilk kez atlaması değil. 2009, 2012 ve 2013 yıllarında konferans gerçekleşmemişti.

Meta bu yıl F8 geliştirici konferansına ev sahipliği yapmayacak

Dolayısıyla şirketten böyle bir karar gelmesi şaşırtıcı olmadı. Facebook, kendisini yalnızca Ekim ayında Meta olarak yeniden markalaştırdı ve şirket, metaverse vizyonunu tanımlamanın ve ilgili araçları oluşturmanın hala ilk günlerinde. F8 2022 no-show, firmaya daha net bir strateji sunmak için daha fazla zaman verebilir, yaratıcılara sunabileceği daha fazla artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojisi oluşturmasından bahsetmiyoruz bile.

Facebook Haber Kaynağı için şok iddia! Aylardır yanlış çalışıyormuş

Şirketin kendini yeniden markalaştırması bazı açılardan iyi olmadı. Zuckerberg aradığını bulamadığını iddia etti. Şirket  markalaşma yolunda oldukça fazla yatırım yaptı ve ciddi anlamda para harcadı. Bundan sonraki hamlelerde şirketin izleyeceği yolu göreceğiz. Ancak rakip sosyal medya platformlarına bakıldığında şirketin geride kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sebeple şirket işleri hızlandırmak için elinden geleni yapıyor. Ancak işin son ucu nereye varacak belirsiz.

Borusan Otomotiv Motorsport GT4 ilk ayak yarışlarını tamamladı