Mercedes ücretli abonelik sistemi ile tepki çekebilir

mercedes

Tesla tarafından başlatılan ve sektördeki birçok otomotiv devine örnek olan yıllık abonelik ücreti uygulaması, Mercedes tarafından çok yanlış anlaşılmışa benziyor.

Mercedes ücretli abonelik sistemi ile tepki çekebilir. Otomotiv dünyası elektrikli araçlarla birlikte adeta dönüşüm sürecinden geçiyor diyebiliriz. Birçok kuralın yeniden yazıldığı bu dönemin en önemli gelişmelerinden biriyse, Tesla’nın abonelik ücreti uygulaması oldu. Tesla markasının en önemli özelliklerinden biri olan tam otonom sürüş modu keyfini yaşayabilmek için, müşterilerinden yıllık abonelik ücreti talebinde bulunan Tesla, maalesef bu yönüyle BMW ve Mercedes gibi markalara ilham kaynağı oldu.

Mercedes Benz EQS SUV

Bununla birlikte Mercedes’in sunduğu yıllık abonelik paketinin hiç de etik olmadığını söyleyebiliriz. Nitekim Tesla’ya baktığımız zaman, en azından kendisi için gerçekten artı bir maliyet unsuru olan ve tamamen opsiyonel olarak sunulabilecek bir özellik için abonelik ücreti talebinde bulunuyor. Ancak Mercedes için durum hiç de böyle değil.

Mercedes Benz EQS SUV 2

Mercedes ücretli abonelik sistemi ile tepki çekebilir

Mercedes EQ modeli için yıllık 1.200 dolar + vergiler gibi son derece yüksek tutarlı abonelik ücreti talebinde bulunan Alman otomotiv devi, bu ücret karşılığında araçların hızlanma ve performans verilerinin artışını garanti ediyor. Yani arabanızın daha yüksek performansta çalışmasını istiyorsanız, Mercedes’e yıllık 1.200 dolar (tabi bir de vergiler) kadar ücret ödemesi yapmanız gerekecek.

dünyanın en pahalı arabası

Bu açıdan bakıldığında Mercedes’in bu hamlesi fena halde geri tepebilir. Çünkü bir aracın satın alınmasındaki öncelikli sebep zaten o aracın performans ölçütleridir. Aracı satın alan kişi bir de maksimum performans için ödeme yapacaksa, bu durum birçok kişinin işine gelmeyebilir.

Call of Duty: Warzone 2’den büyük başarı