Citroen C5 Aircross PHEV, Paris’e gün sayıyor!

Citroen C5 Aircross

Fransız otomotiv üreticisi Citroen’in 2017 yılından beri ürettiği kompakt crossover / SUV modeli Citroen C5 Aircross için geliştirilen PHEV (plug-in hybrid) versiyonu yaklaşık bir ay sonra gözler önüne çıkacak. İşte detaylar.

4 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen Citroen C5 Aircross PHEV, Citroen tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. 2019 yılında üretime girecek olan Citroen C5 Aircross PHEV, Citroen’in ilk plug-in hybrid modeli olacak. Ayrıca Fransız üreticinin gelecek elektrifikasyon planlarına öncülük edecek.

Citroen C5 Aircross PHEV için paylaşılan teknik veriler şimdilik sınırlı!

180 beygir gücündeki PureTech turbo benzinli motora ek 80 kW’lık elektrik motoru ile donatılan C5 Aircross PHEV, kombine 225 beygir güç çıkışına sahip. Öte yandan sekiz ileri e-EAT8 otomatik şanzımanın eşlik ettiği bu melez motor oldukça verimli diyebiliriz.

Tek bir şarjda 50 km yol alabilen C5 Aircross,13,2 kWh’lık bir elektrik bataryasına sahip. Yolcu koltuklarının altına yerleştirilen bu batarya 32 amperlik bir şarj cihazı ile iki saatlik bir sürede şarj edilebiliyor. Son olarak yeni C5 Aircross’un  49 g / km gibi oldukça çevreci denilebilecek bir CO2 emisyon değerine sahip olduğu biliniyor.

Yeni Peugeot 2008 SUV piyasasını iyice kızıştıracak!

Citroen C5 Aircross 2