Mercedes için kötü haber geldi: Araçlarda sorunlar yaşanıyor

Mercedes-Benz GLB-3

Mercedes için kötü haber gelmeye başladı. Şirketin bir süredir haberinin olmadığı arızalar canını sıkıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Otomobil sektörü hiç olmadığı kadar hareketli olsa bile yine de Mercedes için kötü haber hızlı yayıldı. Şirketin yeni araç modellerinde kronik bazı problemlerin ortaya çıktığı görüldü. Bu tür sorunlarda genellikle araçlar geri çağırılır veya para ödemesi yapılır. Bu defa firma araçlarını geri çağırmaya karar verdi.

Yapılan son açıklamalara göre şirketin araçlarında iletişim sorunları ortaya çıkabiliyor. Elbette bu iletişim problemi durduk yere meydana gelmiyor. Kaza durumlarında arama kurtarma ekibi bu araçlardan konum bilgisi alamayabilir. Böyle durumlarda can kaybı bile yaşanabilir.

Mercedes araçlarında beklenmeyen problemler çıkıyor

Büyük otomotiv şirketleri genellikle araçlarından tam emin olmadan onu piyasaya sürmez. Mercedes şirketinin CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC ve G serisine ait olan araçları için yine kendinden emin olduğu biliniyordu. Fakat beklenmeyen bir şekilde arızalar meydana gelmeye başladı.

Mercedes için kötü haber
İlk etapta bu araçlarda hiçbir sorun ortaya çıkmadı. Ancak Avrupa’da gerçekleşen bir kaza nedeniyle otomatik acil durum sistemi kıskaç altına alındı. Buna göre aslında aracın bu sistemlerinde problem olduğu görüldü. Aracı kullananlar eğer herhangi bir kaza yaşarsa acil durum ekipleri konumunu tespit edemeyebilir.

Mercedes çalışanı işten çıkarılınca bakın nasıl tepki verdi!

Sürücüler araçlar için sadece tasarıma bakmıyor. Aynı zamanda donanım ve yazılım bilgileri çok büyük önem taşıyor. Kaza durumlarında ise önlem alabilecek potansiyele sahip olması gerekiyor. Mercedes bu problemi gideremezse sektördeki prestiji düşecek. Konu ile alakalı sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.