İlk otonom araç Mercedes tarafından yapılabilir!

ilk otonom araç

Otomobil tutkunları ilk otonom araç kim tarafından üretilecek merakla bekliyor. İbre yavaş yavaş Mercedes şirketine doğru yöneldi. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Bildiğiniz üzere otonom sistemlerin kademeleri bulunuyor ve ilk otonom araç Mercedes tarafından yapılacak gibi görünüyor. Mercedes-Benz’in S Class serisi, 2021 yılında karşımıza otonom sürüş seviye 3 versiyonu ile çıkacak. Otonom sürüş seviye 3 aslında basit bir seviye ancak şirketler temkinli yaklaşmak zorunda. Herhangi bir kaza veya yaralanma durumunda ağır tazminat yüküyle ezilebilirler. Mercedes bunun farkında olduğu için biraz daha temkinli yaklaşıyor.

Mercedes 2021 planları heyecan yarattı

Alman firmasının küresel patronu olan Ola Kallenius tarafından yapılan açıklamalar, şirketin otonom araçlara hiç olmadığı kadar yakınlaştığı yönünde. Şirket için şu anda tek engel hükümetin izin sürecini uzatması. Söz konusu insan canı olunca tüm yetkililer daha temkinli davranmak zorunda.

ilk otonom araç

Alman yetkililer otonom teknolojiye o veya bu şekilde izin vermek zorundalar ancak yine de bunun hangi koşullarda gerçekleşeceği bilinmiyor. Şu anda otonom araçlarla ilgili herhangi bir yasal düzenleme yok. Bu nedenle Alman hükümeti tarafından verilecek kararlar, tüm dünyayı yakından ilgilendirecek.

Yeni otonom araçlar hakkında çok önemli bir detay daha var. Mercedes şirketi bu otonom araçları piyasaya sunarsa fiyatlarda artış yaşanabilir. Ya da yeni bir abonelik sistemi başlatılarak güncelleme şeklinde bu özellikler verilebilir. Sizce otonom araçlarla ilgili yeni düzenlemeler ne tür sonuçlar doğuracak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.