Meizu A5 fiyatı ile cezbediyor

meizu a5

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, A serisinin ilk modelini bugün satışa sundu. İşte Meizu A5 fiyatı ve diğer detaylar.

Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, düşük fiyat etiketine sahip yeni A serisinin ilk modelini bugün satışa sundu. Meizu A5 ismi ile Çin’de satışa sunulan telefon uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Gücünü Mediatek’in MT6737 yonga setinden alan Meizu A5, sistemini 2GB RAM ile destekliyor. 16GB’lık dahili depolama alanına sahip olan cihazı 3060 mAh gücünde ortalama bir bataryadan beslenecek.

144×70.5×8.3mm boyutlarında ve 140g ağırlığında olan telefonda 8MP’lik arka kameraya 5MP’lik ön kamera eşlik ediyor. Meizu A5’in bağlantı seçenekleri arasında 4G, Wi-Fi 802. 11 a/b/g/n ve Bluetooth 4.1 bulunuyor.

Siyah, altın ve gümüş renk seçenekleri ile satışa sunulan telefonun fiyatı ise yalnızca 105 dolar. Açıkçası bu özelliklere göre telefonun fiyatının fazlasıyla uygun olduğunu söylememiz mümkün. İşin üzücü kısmı ise, Meizu’nun ülkemizde resmi olarak satış yapmıyor olması. Zira Huawei haricindeki diğer Çinli telefon üreticileri de resmi bir şekilde ülkemizde varlık göstermiyor. Xiaomi ve ZTE gibi bazı firmaların telefonları da distribütörler vasıtasıyla ülkemizde satılmakta. Bundan ötürü de bariz bir fiyat farkı oluşmakta.

Bazı Çinli üreticilerin 2018 ile birlikte Avrupa ve Amerika pazarına açılma planları mevcut. Fakat bu planlar içerisinde Türkiye’nin de yer alıp almadığı henüz netlik kazanmış değil.

Samsung’dan devrim niteliğinde batarya teknolojisi