MediaTek Yeni 5G Modemini Duyurdu! İşte karşınızda Helio M80

MediaTek Yeni 5G Modemini Duyurdu! İşte karşınızda Helio M80

MediaTek ilk mmWave modemi olan Helio M80 tanıtıldı. 5g modem,7,67 Gbps indirme, 3,67 Gbps yükleme hızı gibi en yüksek hızlara ulaşabiliyor. 

MediaTek Helio M80’in sektördeki rakibi direkt olarak Qualcomm X60 5G modem olacak. Helio M80, Dimensity 1000 serisinde bulunan Helio M70 modemin gelişmiş hali. Yeni modem yalnızca mmWave ağları için destek sağlamakla kalmıyor. Cihaz aynı zamanda daha hızlı bağlantı hızı sunuyor. Yeni modem Helio M70’e kıyasla bağlantı hızında büyük bir artış gösteriyor. Helio M80 de entegre modem olarak kullanılacak ve yeni MediaTek mobil platformların içinde CPU, GPU, ISP gibi birimlerle birlikte çalışacak.

MediaTek Yeni 5G Modemini Duyurdu! İşte karşınızda Helio M80

Helio M80 modem aynı zamanda güç tasarrufu için MediaTek’in UltraSave teknolojileriyle birlikte geliyor. Cihaz hakkında “UltraSave Ağ Ortamı Algılama ve UltraSave OTA İçerik Farkındalığı teknolojileri, ağ ortamına bağlı olarak güç yapılandırmasını ve çalışma frekansını dinamik olarak ayarlar” açıklamasında bulunuldu. MediaTek, Connected Mode DRX teknolojisi sayesinde herhangi bir veri etkinliği olmasa bile modem düzenli olarak bağlı bekleme modunda kalıyor. Yeni modemin bu yılın sonlarında kullanıma sunulacak hale gelmesi bekleniyor. Yani modemle tanışmak için biraz beklememiz gerekecek. MediaTek bunlara ek olarak bu yıl için iki modem daha müjdeledi. Bu yıl piyasaya sürülen 5G PC’lere güç sağlayacak MediaTek T700 ile sabit kablosuz yönlendiriciler ve mobil hotspot cihazları için tasarlanmış MediaTek T750.