MediaTek’ten 5G’li telefon ve diğer cihazlar için önemli hamleler

ma21

#İŞBİRLİĞİ

MediaTek ve China Mobile, 2019 yılında ilk sürümleriyle karşımıza çıkacak 5G uyumlu mobil cihazların teknolojik ve ticari geliştirme süreçleri için iş birliği yapıyor.

MediaTek, 5G uyumlu cihazların gelişimi için oluşturulan “China Mobile 5G Cihaz Öncülüğü İnisiyatifine (China Mobile 5G Device Forerunner Initiative)” dahil olduğunu duyurdu. MediaTek ve China Mobile’ın 5G uyumlu cihaz gelişimi için başlattığı iş birliğinin duyurusu, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) kapsamında gerçekleşen GTI Summit 2018’de yapıldı.

İki teknoloji devinin iş birliği, 5G uyumlu cihazlar için form faktörü, teknik çözüm, test ve onay süreçleriyle, ürün AR-GE çalışmalarını kapsıyor. Bu iş birliği sayesinde, 5G uyumlu işlemcilerin ve nihai ürünlerin gelişim süreci hızlanacak. 2018 yılı içerisinde saha testlerinin, 2019’da ticari kullanım öncesi sürümlerin, 2020 yılında ise ticari ürünlerin hayata geçmesi hedefleniyor.

MediaTek’in 5G çözümü, sadece akıllı telefonlarda değil, nesnelerin interneti (IoT) uyumlu farklı cihazlar ve modem modülleri için de geliştirildi. Bu sayede, 5G teknolojisi kullanan çok sayıda uygulama ve farklı ürünlerin gelişimine olanak sağlanıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Samsung’tan Tansu Yeğen ile Galaxy S9 serisini konuştuk – #MWC2018