MediaTek 5G teknolojisini orta segmente getiriyor

mediatek

Yonga seti sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan MediaTek, 5G’yi yaygınlaştırmak için kolları sıvadı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

2019 ile birlikte 5G destekli model sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu artışa karşın 5G destekli model satın alanların sayısı hala istenilen düzeyde değil. Çünkü genel itibariyle 5G destekli modeller üst segmentte kullanıcıya sunuluyor. Dolayısıyla 5G destekli bir model satın almak için hatırı sayılır meblağları gözden çıkarmak gerekiyor. Hal böyle olunca 5G’nin yaygınlaşması da istenilen düzeyde gerçekleşmiyor.

Neyse ki Tayvanlı yonga seti üretici MediaTek sayesinde 2020 yılında daha uygun fiyatlı 5G destekli modeller satın almak mümkün olacak. Weibo’da ortaya atılan bir iddiaya göre, yonga seti pazarının güçlü ismi MediaTek, 5G destekli orta segment bir yonga üzerinde çalışıyor.

7nm üretim sürecine dayandırılan bu yonganın, hali hazırda piyasada olan 5G destekli yongalardan çok daha düşük bir etikete sahip olacağı, bu sayede 5G destekli telefon fiyatlarının da ucuzlayacağı düşünülüyor.

Tayvanlı çip üreticisinin 5G destekli yongasını 2020 yılında çıkacak orta segment modellerde kullanıma sunması bekleniyor.

Mi CC9 Pro batarya detayları ortaya çıktı