MEB çocuklar için yeni bir sistem uygulayacak

Okullar tekrardan kapanacak mı

Eleştirilerin odağında olan MEB çocuklar için yeni bir sistem ile velilerin karşısına çıkıyor. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan ara tatil uygulaması ile birlikte MEB farklı bir yöntem denemek istiyor. İşte çocukları ve ebeveynlerini ilgilendiren haberimizin detayları.

Türkiye’nin dünya eğitim ortalamasında geri sıralarda olması nedeniyle bazı önlemler alınmaya çalışıyor. Göreve gelen neredeyse bütün Milli Eğitim Bakanları, Avrupa standartlarına ulaşmak için çaba gösteriyor. Şimdi ise uzun yaz tatilleri kısaltıldı ve bunun yerine daha kısa bir ara tatil eklendi. Ancak MEB, öğrencilerin bu tatilde boş durmasını istemiyor.

MEB çocuklar için izleme programı geliştiriyor

Türkiye’de tatil denilince genellikle herhangi bir işle uğraşılmaması akla gelir. Ancak MEB böyle bir şey olmasını istemiyor. Çocukların ara tatilde de çeşitli çalışmalar yürütmesi için çaba harcıyor.

egitim bakanligi projr

Gezi, sağlık ve çevre, doğa, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler ve bulmaca çözme gibi birçok alanı kapsayan başlıklar için 180’e yakın etkinlik hazırlandı ve bu etkinliklerin hem ebeveynler hem de öğrenciler için önemli bir aktivite olduğu vurgulandı.

25 kasım tarihine kadar bütün okullar tatil olmakla birlikte yukarıda sayılan etkinlikler MEB tarafından gerçekleştirilecek. Bu etkinliklere hem ebeveynler hem de çocuklar birlikte katılma imkânına sahip olacak. Böylece çocukların okuldan korkmaması için çalışılacak. Peki sizce MEB aldığı bu kararla birlikte çocukların gelişimine önemli bir katkıda bulunabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Okul tatilini siber güvenlikli hale getirin!