Maske ve eldiven atıkları birçok kişi için soru işareti oluşturuyor. Bu tür malzemeler genellikle yüksek risk grupları içerisinde yer alıyor. İşte bu tür malzemelere neler yapıldığı ile ilgili detaylar.
80 bin civarında insanın ölmesine neden olan koronavirüs (COVID-19) salgını büyük bir hızla yayılmaya devam etmekle birlikte maske ve eldiven atıkları buna destek veriyor. Tıbbi ve bu tür tehlikeli atıklar hem belediyeler hem de diğer kuruluşlar tarafından çok önemseniyor. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu tür atıklar ile ilgili bir genelge yayınladı.
Atıkların hastalık yaymasının önüne geçilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tıbbi atıkların kurum ve işletmelerin bina giriş-çıkışları ile ortak kullanım alanlarına yerleştirilecek biriktirme ekipmanlarında biriktirileceğini özellikle ifade etti. Böylece bu tür atıklara ayrı bir önem verileceği ortaya çıktı.
Bakan tarafından imzalanan genelge sadece bundan ibaret değil. Aynı zamanda eldiven ve maske gibi atıkların 72 saat bekletildikten sonra imha edileceği belirtildi. Ayrıca taşıma işlemleri yaparken de 72 saat kuralı gözetilecek. Bildiğiniz üzere virüsün materyaller üzerinde kalma süresi en fazla 72 saat.
Samsung Koronavirüs darbesi yedi! Üretim 2022’ye sarktı
Genelgede yer alan son maddelerden biri de bu tür atık malzemeleri toplayacak kişilerle ilgiliydi. Atık malzemelerini toplayıp belirli bir yerde imha edecek görevlilerin kesinlikle bu materyallerle temas etmemesi gerekiyor. Ayrıca onların çok özel kıyafetler ile çalışmaları da istendi. Sizce genelge ile alınan önlemler yeterli olacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.