Mark Zuckerberg ilginç bir itirafta bulundu

Facebook tekel

Facebook’ta yer alan verilerin sızdırılması sonrasında Mark Zuckerberg ilginç bir açıklamada bulundu. İşte konunun detayları.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere geçtiğimiz günlerde Facebook üzerinde yer alan kullanıcı verileri çalınmıştı. Nitekim konu ile ilgili açıklama şirketin en yetkili ismi olan Zuckerberg’ten geldi.

Facebook’ta yer alan 500 milyonu aşkın kişinin verilerinin çalınması sonrası oklar bir kez daha Zuckerberg’i gösteriyordu. Fakat iddialara göre Zuckerberg bu sızıntıda kendi telefon numarasının da çalındığını söyledi.

Elbette bu iddiaların ne derece doğru olduğunu şimdilik bilmiyoruz. Öte yandan iddialar doğru olsa bile Zuckerberg’in ne derece doğru söylediği tam bir muamma.

Mark Zuckerberg ilginç bir itirafta bulundu

Malum söz konusu Zuckerberg ve Facebook olduğunda gizlilik tarafında insanların hiç inancı kalmadı. Çünkü bu ilk vaka değil. Daha önce de Facebook’un kişisel bilgileri bilinçli bir şekilde 3. parti şirketlerle paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Dahası kısa süre önce WhatsApp, kullanıcı verilerini Facebook ve Facebook şirketleriyle paylaşmak için yeni bir kullanıcı sözleşmesi yayınlamıştı.

Dolayısıyla Zuckerberg’in ya da Facebook yönetiminin kişisel verilere karşı bir zaafı olduğunu söyleyebiliriz. Bu su götürmez bir gerçek. Aslında işin içerisinde WhatsApp ve Instagram olmasa kimsenin Facebook’u önemsediği yok. Çünkü Facebook eski popülaritesinin çok uzağında.

Lakin işin içerisinde Instagram ve WhatsApp girdiğinde işler biraz daha değişiyor.

Snapchat gizlilik konusunda suçüstü yakalandı! İşte detaylar