Malware (Zararlı yazılım) nedir?

malware

#İŞBİRLİĞİ

Zararlı yazılımlar (Malware), virüs, truva atı, solucan ve benzeri bir takım kötü niyetli yazılımların genel adıdır. Peki korunmak için neler yapmalı?

Malware (Zararlı yazılım) nedir? Peki korunmak için neler yapmalı?

Zararlı yazılımların amacı, aslında kullanıcıların bilgilerine erişmek veya verilerini şifreleyip karşılığında fidye istemektir. Bu tip can sıkıcı durumlarla karşı karşıya kalmamak için güvenlik yazılımları öneriliyor ve bu konuda ESET’in çözümleri ön plana çıkıyor.

Tabii bu saldırılarda daha büyük bir saldırı için zincir de kuruluyor olabilir. Özellikle son iki yılda bu tip saldırıların belli hacker grupları tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bu saldırılarda binlerce PC’ye erişilebiliyor ve maddi olarak da ciddi zararlar verilebiliyor.

2018 yılı verileri incelendiğinde, 850 milyon zararlı yazılımın tespit edildiğini görüyoruz ve hemen hemen her gün 350 binin üzerinde zararlı yazılım yayılıyor. Tabii ki bunların pek çok yolla bulaşması mümkün, ancak en fazla e-mail üzerinden bulaştığı görülüyor.

Kullanıcıların bir yazılımın zararlı olup olmadığını anlamaları güç. Bunun için de güvenlik yazılımlarının kullanılması hayati önem taşıyor. ESET’in de bu konuda pek çok çözümü mevcut. ESET Internet Security yazılımı sayesinde gündelik yaşantınızda ve iş yaşantınızda pek çok tehlikeye karşı kendinizi güvene alabilirsiniz.

Daha fazla bilgiyi videomuzda bulabilirsiniz. ESET Türkiye, İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen anlatıyor…

Huawei şova hazırlanıyor! Kirin 990’lı Mate 30 ve Mate 30 Pro yolda!

Malware (Zararlı yazılım) nedir?