Madden NFL 20 duyuruldu!

madden nfl 20

EA Sports’un 2020 için duyurduğu ilk spor oyunu Madden NFL 20 oldu. Şimdi sırada FIFA 20 ve NBA Live 20 var. İşte konu hakkındaki detaylar.

Spor oyunu denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Electronic Arts, 2020 için duyurularına şimdiden başladı. Bilindiği üzere EA Sports, futboldan, basketbola, Amerikan futbolundan, buz hokeyine kadar pek çok kategoride spor oyunu geliştiriyor.

Genel olarak Avrupa’da en çok tercih edilen EA Sports oyunu FIFA serisi. Bu durumun temel nedeni ise Avrupa’da en popüler spor dalının futbol olması. Nitekim bu durum ülkemizde de aynı şekilde işliyor.

Fakat söz konusu Amerika olduğunda işler tamamen değişiyor. Çünkü Amerika’da futbol pek de popüler bir spor değil. Bunun yerine insanlar basketbol ve Amerikan futboluna ilgi duyuyorlar.

Basketbol tarafına baktığımızda 2K Sports’un EA Sports’tan açık ara önde olduğunu görüyoruz. Malum, EA Sports imzalı NBA Live pek de fazla tutulmuyor.

Madden NFL 20 resmiyet kazandı!

Electronic Arts da NBA Live ile ortaya çıkan açığı Madden NFL serisi ile kapatıyor. ABD haricinde tüm dünyada satışa sunulan Madden NFL, Avrupa ve Asya’da pek satmıyor. Bu durumun nedeni ise Amerikan futbolunun, eski kıta ve Asya’da rağbet görmemesi.

Fakat ABD’de NFL Madden serisi muazzam bir fan kitlesine sahip. EA bu fan kitlesini bekletmemek için geçtiğimiz gün Madden NFL 20’yi duyurdu.

PC, PlayStation 4 ve Xbox One için duyurulan Madden NFL 20, 2 Ağustos’ta raflardaki yerini almış olacak. Oyunun kapak yıldızı Kansas City Chiefs takımından Patrick Mahomes oldu.

PlayStation 5 çıkış tarihi hakkında önemli detay