MacOS casus yazılım sorunuyla gündemde

macOS 12.3 yeni özellikler ile sunuldu!

Bilgisayar dünyasının en güvenilir cihazlarından biri olarak kabul edilen Mac’lere musallat olan yeni bir casus yazılım, kullanıcıların canını fazlasıyla sıkabilir.

MacOS casus yazılım sorunuyla gündemde. Siber güvenlik her geçen gün daha önemli bir hale bürünüyor. Tabi ki işletim sisteminden işletim sistemine ve bilgisayardan bilgisayara bu tehlikeler farklılık gösterse de, en güvenli denilen işletim sistemleri ve bilgisayarlar bile zaman zaman çok tehlikeli birer mecra halini alabiliyor.

Macbook

Dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinden biri olan ESET, macOS işletim sistemine sahip Mac cihazlarına musallat olan yeni bir casus yazılım tespit edildiğini duyurdu. ESET tarafından CloudMensis adı verilen bu yazılım, isminden de anlaşılacağı üzere daha çok bulut sistemleri kullanarak bilgisayarlara bulaşıyor.

Apple M2 çipli dokuz Mac modelini test etmeye başladı

MacOS casus yazılım sorunuyla gündemde

Bir bilgisayara girdikten sonra ilk işi klavye hareketlerini takip ve kayıt etmek olan bu yazılım, ayrıca belgeler ve ekran görüntüleri de dahil olmak üzere cihazın dahili depolama alanında var olan bütün dokümanları adeta bir flaş bellek gibi çalışarak kendi veritabanı üzerinden geliştiricisine gönderiyor.

macOS 12.3 yeni özellikler ile sunuldu!

Şu an için son derece kısıtlı bir kullanıcı grubunu mağdur ettiği anlaşılan bu zararlı yazılımın kaynağı ise Yandex Disk, Dropbox gibi bulut depolama servisleri. Öte yandan bu tehlikeden korunmak ise son derece kolay. İnternete bağlı olduğunuz her an güncel sürümü yüklü olan bilindik bir virüs koruma programını kullanıyor olmak ve her uygulamayı kendi yasal uygulama mağazasından yüklemek bu tür tehlikelerden korunmak için yeterli olacaktır.

Snapdragon W5 Gen 1 yongası ile gelecek ilk akıllı saat belli oldu