MacBook Pro batarya sorunu şikayetleri artıyor!

macbook pro touch bar batarya sorunu

Geçtiğimiz haftalarda duyurulan yeni MacBook Pro modellerinde batarya sorunu iddiaları gündeme gelmeye başladı. İşte iddiaların perde arkası.

Apple, geçtiğimiz aylarda Touch Bar adını verdiği yeni bir teknolojiyle birlikte MacBook Pro modellerini güncellemişti. Kullanım kolaylığı açısından takdir toplayan Touch Bar teknolojisi ve donanımsal özellikleri ile beğenilen yeni nesil MacBook Pro’lardaki batarya sorunu kullanıcıları adeta pişman etti.

MacBook Pro batarya sorunu!

Apple’ın kendi destek forumunda ve Reddit isimli sitede paylaşılan şikayetler dikkat çeken rakamlara ulaştı. Kullanıcılar, Apple’ın paylaştığı kullanım sürelerinin yarısını bile göremiyor.

Örnek vermek gerekirse, Touch Bar destekli 15 inç büyüklükteki MacBook Pro modelinin pil ömrü, Apple tarafından 10 saat olarak açıklanmıştı. Ancak kullanıcılar, cihazların pil ömrünün 3 saate bile ulaşamadığını dile getiriyor.

Üreticiler tarafından açıklanan bazı rakamların sadece uygun koşullar altında geçerli olabileceği bilinen bir gerçek. Ancak 10 saat yazan pil ömrünün 3 saate bile ulaşamaması oldukça tepki çekti.

Touch Bar desteği olmayan modellerde şimdilik bir sorun yok. Önceki Mac serisi dizüstü bilgisayarlarda da pil ömrüne dair bir şikayet şimdiye kadar dikkat çekmemişti. Dolayısıyla tüm bu şikayetler bir araya getirildiğinde, cihazların üretiminde bir sorun olup olmadığı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Samsung tarafında yaşanan Galaxy Note 7 krizi sonrası kullanıcılar bu konuda oldukça hassas.

Sorunun tüm MacBook Pro modellerinde olmaması sevindirici bir gelişme. Bazı kullanıcılar cihazlarını Apple’a yolladıklarını ve değişim cihazlarında benzer sorunların olmadığını dile getiriyor. Yani cihazların hepsinde olmasa da bir kısmında batarya sorunuyla karşılaşmak mümkün gibi duruyor.

En İyi Telefon Takip Uygulamaları 2016