Rolls-Royce 2018 Phantom’u Tanıttı

Lüks Otomobil Endüstrisinin Şahı Rolls Royce 2018 Phantom’u Tanıttı

#İŞBİRLİĞİ

Her geçen gün çıtayı daha da yükselten İngiliz otomobil devi Rolls-Royce geçtiğimiz günlerde dünyanın en pahalı oyuncaklardan birini Dünyaya tanıttı.

Kurulduğu ilk yıllardan beri lüks otomobil denildiğinde akıllara gelen Rolls-Royce, bir asırdır çizgisini bozmadan Dünyanın en konforlu, karizmatik ve asil arabalarını üretiyor ve birkaç gün önce bunların sonuncu ve en iyisini kullanıcılar ile buluşturdu.

Yeniliklerle dolu bir model

Mk8 Phantom bir kez daha kullanıcılarını mest etti. Yenilen bu model bir öncekine göre %30 daha hafif ve araçtaki ses yalıtımını geliştirilmiş. Ayrıca Rolls-Royce’nin ‘Magic Carpet Ride’ olarak adlandırdığı yeni bir teknoloji mevcut. Araca eklenen dengeleyeceği havalı süspansiyon sistemi kullanıcılarına oldukça rahat bir yolculuk vadediyor.

Rolls-Royce kullanıcılarına ultra-konfor vadediyor.

Araç içi özelliklerinden bahsedecek olursak masaları ve tv ekranlarını tek bir tuşla kontrol etmek mümkün ve tüm koltuklarda ısıtma ve kol dayaması mevcutken araçta geliştirilmiş dingil mesafesi ise araçtaki diz mesafesini daha da uzatmış. Ayrıca sürücü için 12.3 inc boyutunda bir ekranda hız, yakıt, sıcaklık, navigasyon, sürücü yardım verileri yer alıyor ve araç içinde bulunan saat firma tarafından kullanıcının istekleri doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor.

Motor kaputunun altında ise bir canavar yatıyor.

2018 model Phantom 6.75 litrelik V12 motora sahip araçta bulunan iki turbocharger 563 bhp ve 900 Nm tork üretiyor ve araç 8 vitesli otomatik şanzımana sahip.