Little Richard “Rock N’ Roll’un Mimarı”, hayatını kaybetti

ri1

Tüm zamanların en önemli müzisyenlerinden Little Richard, geçtiğimiz gün 87 yaşında hayatını kaybetti. Richard’ın oğlu ölüm haberini doğruladı.

5 Aralık 1932 doğumlu Little Richard, geçtiğimiz gün hayata gözlerini yumdu. “Rock’ın Kurucusu, Rock’ın Godfather’ı ve Rock N’ Roll’un Mimarı” gibi unvanlarla anılan Richard, 87 yaşındaydı. Sanatçının oğlu, ölüm haberini Rolling Stone Dergisi’ne doğrularken, henüz sanatçının ölüm sebebinin belli olmadığı da eklendi.

Little Richard, özellikle Tutti Frutti, Lucille, Long Tall Sally ve Good Golly Miss Molly gibi şarkılarıyla biliniyordu. Hazırladığı şarkılar ve müzikler pek çok farklı çalışmalarda da kullanılmıştı. Sanatçının ülkemizde de ciddi bir hayran kitlesi bulunuyor.

Şarkılarının kullanıldığı çalışmalardan bir örnek vermemiz gerekirse, 1987 yılında gösterime giren Predator filmini gösterebiliriz. Arnold Schwarzenegger’ın başrolde yer aldığı filmde, helikopter sahnelerinde Little Richard’ın Long Tall Sally şarkısı çalıyor.

Huawei P40 Pro 5G inceleme! Kamera tutkunları için!

Oppo, 90Hz ekran yenileme değeri sunulan akıllı telefonlarıyla pek çok rakibine gözdağı veriyor. Bu videomuzda sizlerle firmanın yeni ürünlerinden Oppo Reno3 Pro ‘yu inceliyoruz.

Oppo Reno3 Pro , 7.7mm kalınlıkta ve 171 gram ağırlıkta. Yanlardan kavislendirilmiş yapısı sayesinde çoğu kez tek elde kullanıma uygun bir tasarıma sahip diyebiliriz. Ürünün Karbon Siyahı ve Kuzey Işıkları olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor, ki bize de test için Kuzey Işıkları rengi geldi.

Ürünün ön kısmında fiziksel tuş yer almıyor. Ürünün yanlarında inceltilmiş çerçeve ve kavislendirilmiş ekran unsuru fazlasıyla dikkat çekici. Böylece daha yumuşak dokunuşlarla ekranı kontrol edebilmek mümkün oluyor.

Arka tarafa baktığımızda ise, dörtlü kamera sistemi biraz çıkıntılı tasarlanmış. Parlak yüzey ise, değişen ışık açılarına göre farklı renk tonlarına bürünüyor. İsterseniz kutuda gelen koruyucu şeffaf kılıfı da kullanarak daha sağlam deneyimler elde edebilirsiniz.

Telefonda 3.5mm kulaklık girişine yer verilmediğini, Type-C bağlantı noktasının ve Dolby Atmos destekli stereo hoparlörlerinin olduğunu söyleyelim. Bu hoparlörler sayesinde bir şeyler izlerken ya da oynarken çoğu kez bir kulaklık ihtiyacı hissetmiyorsunuz.