Huawei P40 Pro 5G inceleme! Kamera tutkunları için!

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

Huawei P40 Pro, fotoğraf ve video tutkunları için gelişmiş çözümler sunuyor. Huawei P40 Lite ve P40 incelememizin ardından şimdi de P40 Pro incelememizle karşınızdayız.

Huawei P40 Pro, adından da anlayacağınız üzere P40 ailesinin en gelişmiş modeli.Devasa bir ekrana ve size pek çok detay sunabilen kameralara sahip. Tüm bunlar olurken tasarım tarafında da ödün verilmemiş ve gerçekten ortaya premium bir ürün çıkmış.

Huawei P40 Pro’nun kutusunu elime aldığımda ilk dikkatimi çeken detay, 5G ibaresi oldu. Biliyorsunuz, pek çok ülkede 5G teknolojileri üzerine çalışmalar var ve yakın bir gelecekte 5G’ye geçiş yapacağız. Dolayısıyla bu telefonu alanlar da şimdiden 5G için hazır hale gelmiş olacak.

8.95mm kalınlıktaki telefon, 209 gram ağırlıkta. Ürünün Ice White, Silver Frost ve Black olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Tasarım detaylarına baktığımızda, ilk etapta ekranın yanlara doğru kavislendirildiğini ve böylece parmak hareketlerine olumlu yönde katkı sunduğu için iyi bir kullanım deneyimi sunabildiğini söyleyebiliriz.

Arka tarafa baktığımızda ise, biraz çıkıntılı tasarlanan toplamda dörtlü kamera sistemini görüyoruz. Başta da dediğimiz gibi, fotoğraf ve video ihtiyaçlarınız için pek çok imkânınız var.

Huawei P40 Pro ‘nun ön tarafında yer verilen kamera, yüz hatlarınızı derinlemesine algılayabilen ve ona göre kilidi açabilen bir kamera, yani diğer pek çok Android telefonda yer alan ve fotoğrafla kandırılabilen basit kilit sistemini kullanmıyor. Parmak izi okuyucu sensör ise, ekrana yedirilmiş ve gayet iyi çalışıyor.

Ürünün IP68 sertifikasına sahip olduğunu, yani suya ve toza karşı dayanıklı bir tasarımla geldiğini de belirtelim.

Huawei P40 Pro 5G inceleme! Kamera tutkunları için!

90Hz yenileme değeri sunan ekran

Huawei P40 Pro’da 6.58 inç değerde, yanlardan kavislendirilmiş bir ekran var. OLED teknolojisinin kullanıldığı ve 2640 x 1200 çözünürlük sunan bu ekran, aynı zamanda HDR10 teknolojisine ve 90Hz ekran yenileme değerine de sahip. Tüm bunların anlamı, ekrandaki görüntüleri doygun renkler, parlak detaylar ve yumuşak akıcılıkta elde edebiliyorsunuz. Eğer bir Netflix ya da Amazon hesabınız var ise, yüksek görüntü kalitesine sahip videoları izlediğinizde, farkı rahatlıkla göreceksiniz. Ayrıca bu, iyi grafiklere sahip video oyunlarında da sizi avantajlı konuma getiriyor. Ürünün hem iç hem de dış mekan kullanımlarında gayet başarılı görüntüleme performansı var

HUAWEI Kirin 990 5G işlemcisiyle geliyor

Dünyanın ilk entegre 5G çipseti olarak lanse edilen ve 7nm+ işlem süreci sonucunda hazırlanan Kirin 990 5G, pek çok çipsette olduğu gibi düşük güç tüketimine karşın yüksek performans vadediyor. Bunu yaparken de yapay zekâ desteği alıyor. Haliyle gelişmiş bir ekran ve gelişmiş kameralara sahip bir sistemi performanslı şekilde çalıştırabilmek için böyle bir çipset gayet ideal. Yanında da 8GB RAM ve 256GB depolama değerleri var.

Yaptığımız oyun testlerinde, Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile gibi iyi grafiklere sahip online oyunları rahatlıkla oynayabildik. Görsel kalite çok iyi ve akıcılık da fazlasıyla tatmin ediciydi.

Android 10 işletim sistemiyle gelen telefonda Google Play Store ve Google servisleri yer almıyor. İsterseniz pek çok popüler Android oyun ve uygulamasını ise rahatlıkla indirme şansınız var. Huawei, bunun için size bazı seçenekler sunuyor.

Huawei AppGallery’ye giderek pek çok yerli ve yabancı uygulamaya erişebilirsiniz. Bu mağazanın dünyanın en büyük 3. uygulama mağazası olduğunu belirtelim.

İsterseniz 3. parti bir uygulama olan More Apps’i indirebilir, isterseniz de Phone Clone uygulamasını kullanarak eski telefonunuzda kullandığınız uygulama ve dosyaları yeni Huawei cihazınıza aktarabilirsiniz.

Tabii WhatsApp ve Facebook gibi uygulamaları da resmi websitelerine giderek saniyeler içinde cihazınıza indirmeniz mümkün.

Gelelim kameralara

Huawei P40 Pro ‘nun arka tarafında toplamda 4 kamera yer alıyor.

50MP değerde ve OIS desteği bulunan ana kamera, f1.9 açıklık değerine sahip. Bunun anlamı, kameranın düşük ışıklı koşullarda, gece çekimlerinde bile pek çok rakibine kıyasla daha iyi sonuçlar verebilmesi.

40MP değerde ultra geniş açılı kamera ile manzara çekimleri yapabilir, kalabalık anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

12MP telefoto kamera, zoom özellikleriyle cezbediyor. 5X optik ve 10x hibrit zoom özellikleriyle size pek çok çekim detayı sunabilen kamera, toplamda 50x zoom değeriyle de adeta çok uzakları ayaklarınızın dibine kadar getirebiliyor. Tabii buna bağlı olarak kalite kayıpları yaşanması da normal.

3D derinlik algılayıcı kamera sayesinde de çekimlerinize derinlik vererek daha iyi portreler ortaya çıkarabilirsiniz.

Ön taraftaki 32MP kamera da selfie fotoğraflar ve görüntülü görüşmeler için ideal. Ayrıca, ön kameranın da arka kameralar gibi 4K 60FPS değerde video çekebildiğini belirtelim. Evet, eşine az rastlanılacak bir özellik bu.

Hızlı şarj destekli 4200mAh pil

Telefon, 4200mAh pille geliyor. Bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda size bir günü rahatlıkla sunabiliyor. Pil tarafında hızlı şarj ve kablosuz şarj gibi detaylar da önemli tabii. Huawei, bu ürün için size 40w hızlı şarj adaptörü sunuyor. Ayrıca ürün, kablosuz olarak 27w hızlı şarj değeriyle şarj edebiliyor ve bunun yanında ters şarj özelliğini de barındırıyor. Gerçekten etkileyici.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Find X2 inceleme! 120 Hz ekran ile sen ne yaptın öyle!