Linux Kıyameti Yaklaşıyor!

Linux Kiyameti Yaklasiyor

Açık kaynak kodlu popüler işletim sistemi Linux için kıyametin çok yakın olduğu bilgisi veriliyor.

Bilgi çağının inanılmaz bir şekilde ilerlediği şu dönemlerde, Linux hakkında ortaya atılan bir iddia kıyamet söylentilerine neden oldu.

Linux Kiyameti Yaklasiyor!

Bilgi çağında yaşadığımız şu günlerde bilgisayarlar, sosyal medya ve sanal ortamlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Daha önce 2000 yılında dijital kıyametin kopacağı duyurulmuş ancak alınan önlemler sonucu bu atlatılmıştı. Şimdi ise ortaya yeni bir tarih atıldı. 19 Ocak 2038 tarihinde kıyametin kopacağını belirten lwn.net editörü ve Linux kernel tarihçisi Jon Corbet’e göre, söz konusu tarihte tam saat 03:14:07’de Linux’un vakit formatındaki 32 bitlik sayısal değerler tükenecek ve işletim sistemi 1 Ocak 0000 saat 00:00:00’a dönecek.

23 yıl sonra yaşanacak bu problemin sorumlusu olarak Linux’a taban oluşturan Unix’in kodlaması sırasında, 2038 yılının sanki 1 yy sonrası gibi görünüyor olmasından kaynaklanıyor. Aynı zamanda kodlamasını yapan yazılımcıların bu sistemlerin 2038 yılına kadar yaşacağını düşünememeleri nedenleri arasında yer alıyor.

Yazılımcılar Linux’ta söz konusu sorunun düzeltilmesinin çok zor olduğunun altını çiziyor, yapılacak aranjman geleceği kurtarsa da bu defa geriye doğru uyum meselesi oluşacağını belirtiyorlar. Eğer bir çare bulunamazsa bugüne kadar Linux’la çalışan sistemler, yeni güncelleme alamayacaklar ve kaderlerine terk edilecekler.

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyoruz.

Google DeepMind, Öğrenen Program Geliştirdi!


Yorumlar kapatıldı.