LinkedIn iOS üzerinde kullanıcı verisi izlemeyi durduruyor!

LinkedIn, iOS üzerinde kullanıcı verisi izlemeyi durduruyor!

LinkedIn iOS üzerinden veri toplamayı durduracak. Hareket, Apple’ın bu yılın sonlarında iOS 14.5 sürümüyle uygulayacağı değişiklikten önce geldi. Apple, artık kullanıcılarına bir uygulamaya girdiklerinde verilerinin reklam amaçlı paylaşılmasını isteyip istemediğini soracak. Bu özellik hayata geçmeden önce LinkedIn veri toplamayı durduruyor.

LinkedIn konuyla ilgili resmi bir açıklama da yaptı. Şirket, iMore tarafından tespit edilen bir blog gönderisinde “Şimdilik iOS uygulamalarımızın IDFA verilerini toplamasını durdurmaya karar verdik.” şeklinde konuştu. LinkedIn, değişikliğin reklamların performansı üzerinde “sınırlı” bir etkiye sahip olacağını ve reklamverenlerin kampanyalarını yürütme biçimlerinde ciddi bir değişikliğe dönüşmeyeceğini umuyor.

LinkedIn, iOS üzerinde kullanıcı verisi izlemeyi durduruyor!

LinkedIn’in yaklaşımı, Facebook’un yaklaşmakta olan politikaya cevaben aldığı yaklaşımdan oldukça farklı. Facebook, Apple’ın yeni uygulamasını duyurmasından kısa bir süre sonra, gelirine ve reklam ağına bağlı olan tüm küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelirine zarar verediklerini iddia etti. Apple’ın kullanıcılardan izin istemesine şiddetle karşı çıktı. Şubat ayında, iOS kullanıcılarından değişiklik yürürlüğe girmeden önce etkinlik izlemeyi etkinleştirmelerini istemek gibi ek bir adım daha attı. LinkedIn’e, ise geçen yıl iOS pano verilerini “gizlice” okuduğu için dava açılmıştı. Şimdiki “erken” yaklaşımına bakılırsa platform benzer bir problemle karşı karşıya gelmekten kaçınıyor. Whatsapp gizlilik sözleşmesiyle birlikte daha fazla gündeme gelen bu veri gizliliği konusunda platformlar harekete geçiyor. Google da benzer şekilde gizliliği ön planda tutacak bazı değişikliklere gitti.

Samsung ISOCELL 2.0 geliyor! İşte detaylar