Küresel şirketlerin güvenilirliği tehlike altında

Galaxy S10 Lite güvenlik

Büyük kazançlar elde etmeyi başaran küresel şirketlerin güvenilirliği tehlike altına girmeye başladı. Özellikle de iOS platformu içerisinde yapılan bazı değişiklikler bunu tetikledi.

Geçtiğimiz günlerde iOS 14 yayınlandı ve bu işletim sisteminde en çok öne çıkan detay şüphesiz gizlilik oldu ve küresel şirketlerin güvenilirliği tehlikeye girdi. Kuruluşlardan beklenen gizliliğe önem verme detayı ne yazık ki pek önemsenmiyor. Özellikle de linkedIn ve Microsoft gibi şirketlerin güvenilirlik ile ilgili bazı problemler yarattığı ifade ediliyor.

Küresel şirketler güvenlik açığına neden olabiliyor?

Geçtiğimiz yıllarda Facebook platformu Cambridge Analytica sorunu ile gündeme oturmuştu. Ayrıca iOS14 güncellemesi bunun üzerine adeta tuz biber oldu. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda ise, kendisinin de bazı güvenlik sorunları yaşadığını söylemişti.

Küresel şirketlerin güvenliği

Küresel kuruluşlar için en önemli sorun şimdilerde veri güvenliği diyebiliriz. İnternetin karanlık noktalarında yapılan veri satışları kullanıcıları ve şirketleri zor durumda bırakabiliyor. Bu tür durumlarda başı belaya giren şirketler, aynı zamanda kullanıcıların büyük sorunlar yaşamasına neden oluyor. Tüm bunlara rağmen yine küresel teknoloji şirketlerini tercih etmeye devam ediyorlar. Bunun nedeni ise daha çok alternatif problemi yaşanması. Mesela Google için şu anda herhangi bir alternatiften bahsetmek mümkün değil.

Son zamanlarda hem veri koruması ile ilgili problemler yaşanması hem de büyük şirketlerin yeterli güvenlik önlemleri almaması herkesin olaya çok daha şüpheli yaklaşmasına neden oluyor. Sizce kuruluşlar gerçekten de güvenliğe yeteri kadar önem gösteriyor mu? Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.