LG’nin yeni tableti işte böyle görünece

lg tablet 2019

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan LG, tablet tarafındaki tasarım çizgisini değiştirmeye hazırlanıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son birkaç yıldır tablet pazarı iyiden iyiye küçüldü diyebiliriz. Sektördeki daralma, ister istemez üretici sayısının da azalmasına neden oldu. Genele baktığımızda, birkaç üretici dışında tablet sektöründe faal bir şirketin olmadığını görebiliriz.

LG’nin yeni tablet tasarımı ortaya çıktı

Günümüzden bir 5 – 6 yıl öncesinde hemen hemen her akıllı telefon üreticisi, tablet pazarında da boy gösteriyordu. Hatta bir ara ortalık tabletten geçilmiyordu desek, sanırım pek de abartmış olmayız. Fakat akıllı telefonların ekran boyutunun büyümesi, tabletin işlevselliğini ortadan kaldırdı. Bir nevi akıllı telefonlar, tabletlerin yerine geçti de diyebiliriz.

Bu süreçte Apple ve Samsung sektördeki ağırlığını korurken, LG gibi isimler de geri planda durmayı tercih etti.

Elbette bu durum LG gibi sektörde fazla bir pazar payı olmayan şirketlerin pes ettiği anlamına gelmiyor.

Geçtiğimiz gün Let’s Go Digital tarafından sızdırılan patent görselleri, Güney Koreli şirketin yeni bir tablet üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

lg tablet

LG’nin yeni tableti, ince çerçeveleri ve çıkarılabilen kablosuz klavyesiyle dikkat çekiyor. 2’si 1 arada tarzındaki PC’leri andıran tabletin ne gibi özelliklere sahip olduğu henüz belli değil. Fakat Güney Koreli şirketin yeni tasarım çizgisine sahip tablet ya da tabletlerini önümüzdeki yılın ilk yarısında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Google Pixel 3 kamerasıyla hayal kırıklığı yarattı