LG’nin dijital asistanı Vision, etkileyici özelliklere sahip olacak

vision

Günümüz amiral gemisi modellerinin en önemli özelliklerinden birisi de kullanışlı bir dijital asistana sahip olmaları. Örneğin Apple bu alanda Siri’ye güvenirken, Samsung Bixby, diğer üreticiler ise Alexa ve Google Asistan ile yola devam ediyor. Fakat akıllı telefon sektöründeki bir sonraki rekabet noktasının AI üzerine şekilleneceği de inkar edilemez. Bu yüzden firmalar kendi, bağımsız AI asistanlarını geliştirmek üzere kolları sıvamış durumdalar. Keza bu firmalardan birisi de LG. LG, Mobil Dünya Kongresi’nde bir süredir üzerinde çalıştığı yeni dijital asistanı Vision ile sahne alacak.

Vision, LG V30 ile tanıtılacak

Sızdırılan bilgilere göre, LG’nin yeni dijital asistanı Vision, V30 üzerinden tanıtılacak. Bu bir anlamda G7’nin MWC 2018’de tanıtılmayacağının da işareti.

Güney Koreli teknoloji devi, LGVision hakkında bazı bilgilerde verdi. Verilen bilgiler doğrultusunda, Vision’un öncelikli olarak kamera odaklı bir AI olduğunu söylemek mümkün. Zira Vision, kullanıcılara fotoğraf ve video çekimleri sırasında çeşitli tavsiyelerde bulunabilecek. Ayrıca LGVision ile bir ürünü kameraya tutarak fiyat bilgisi de edinebileceksiniz. Şimdilik LG’nin Vision’a güveni tam gibi görünüyor. Zira yetkili isimler LG’nin gelecekte odaklanacağı noktanın donanımdan ziyada AI olacağı konusunda hem fikir. Tabi ki yine de dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere Samsung’da Bixby konusunda hayli iddialıydı. Fakat sonrası hayal kırıklığı olmuştu. Tam olarak bu sebepten dolayı, LG’nin Vision konusunda da beklentileri fazla yükseltmemesi gerekiyor.