Google Home için önemli güncelleme

GoogleHome

Akıllı hoparlör pazarının 2 numarası konumunda bulunan Google, akıllı hoparlörü Google Home için önemli bir güncelleme yayınladı. İşte detaylar.

Apple, Microsoft ve Harman gibi isimlerin akıllı hoparlör pazarına girmesiyle birlikte, bu alandaki rekabet de arttı. Şimdilik sadece Amazon ve Google’ın elinde bulunan akıllı hoparlör pazarı, 2018’de tamamen farklı bir kimliğe bölünebilir. Zira şu anda pazarın yüzde 70’in üzerindeki bölümüne Amazon hükmederken, geri kalan kısma ise Google Home isimli akıllı hoparlörü ile Google öncülük ediyor.

2017’nin sonlarına doğru Apple’ın HomePod’u ve Microsoft ile Harman’ın akıllı hoparlörleri pazardaki dengeleri tamamen değiştirecektir. Böyle bir ortamda pazar payını arttırmak isteyen Google, geçtiğimiz günlerde Google Home için önemli bir güncelleme yayınladı.

Yayınlanan güncelleme ile birlikte Google Home, Bluetooth desteğine kavuşmuş oldu. Elbette kafanızda, güncelleme ile bluetooth desteği nasıl geliyor gibisinden bir soru belirmiş olabilir. İşin ilginç yanı da bu. Hali hazırda Google Home’un içerisinde aktifleştirilmemiş bir bluetooth kiti mevcutmuş. Google’ın yaptığı tek şey yayınladığı güncelleme ile bu kiti aktifleştirmek olmuş. Gerçi yazılım ve teknoloji sektörünün öncü ismi Google’ın, bu güncelleme için neden bu kadar beklediği de bir başka soru işareti.

Google Home’a gelen bu güncelleme sayesinde artık akıllı hoparlörünüzü dilediğiniz gibi telefonunuza bağlayarak, telefonunuz üzerinden kontrol edebileceksiniz. Öte yandan dip not olarak Google Home’un ya da Amazon Echo’nun ülkemizde satılmadığını da hatırlatalım.