Geçtiğimiz sene yaşanan Note 7 fiyaskosundan, Samsung’tan çok LG ders çıkardı. İşte LG’nin bataryaları test etmek için kullandığı yöntemler.
2016’da satışa sunulan Note 7, özellikleri ve kullanıcıya sunduklarından ziyade patlayan bataryasıyla teknoloji gündemini meşgul etmişti. Samsung’un satışa sunduktan kısa bir süre sonra üretimini durdurup, geri toplattığı Note 7 modelleri Güney Koreli teknoloji devine pahalıya mal olmuştu. Bu durumdan Samsung’dan ziyade bir başka Güney Koreli teknoloji şirketi LG’nin önemli dersler edindiği ortaya çıktı. LG, artık telefonlarda kullanacağı bataryaları sıkı bir şekilde test ediyor.
LG bataryaları test etmek için açtığı özel laboratuvarda telefonlara ilk olarak düşme testi yapılıyor. Bu testleri geçen telefonlar başka testlere tabi tutuluyor. Diğer testler arasında yanma, sıkıştırma, delme gibi uç testler bulunuyor.
LG Digital Park’ın baş mühendisi olan Kim Sung-woo telefon bataryalarının bir bombadan farksız olduğunu iddia ediyor. Woo bu testleri, bataryaların en uç şartlar altında patlayıp patlamayacağını kontrol etmek için yaptıklarını belirtiyor. LG’nin yetkili ismine göre, temel amaç batarya patlasa bile bu durumun insanlara zarar vermeyecek bir şekilde gerçekleşmesi.
Kim Sung-woo’nun belirttiğine göre, bir bataryanın LG G6’yı besleyebilmesi için tüm bu testleri geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde batarya tasarımı baştan gözden geçiriliyor.
LG’nin batarya işini bu kadar önemsemesi gerçekten güzel bir olgu. Tabi ki Güney Koreli teknoloji firmasının, batarya konusunu bu kadar ciddiye almasının nedeni ezeli rakibe Samsung’a ince bir gönderme mahiyeti de taşıyor olabilir.