LG iPhone satma planını askıya aldı

ld

Birkaç hafta önce LG Güney Kore’de başlayarak ülke genelindeki mağazalarında Apple ürünlerini satmaya başlayacaktı. Son gelen haberlere göre ise bu süreç şimdilik askıya alınmış durumda. 

Gelen haberlere göre LG’nin fiziksel mağazalarında iPhone satmaya başlama kararı, LG’nin geniş mağaza ağının işletmeleri için bir tehdit oluşturacağını söyleyen küçük ve orta ölçekli distribütörler tarafından karşı çıktı. Koreli teknoloji devinin ülkede 400’den fazla mağazası yer alıyor, burada teknoloji kategorisinde A’dan Z’ye her ürününün satışını aktif olarak gerçekleştiriyor.

LG iPhone satma planını askıya aldı

Kore hükümeti, bazıları pandemi nedeniyle mağazalarını kapatmak zorunda kalan bu küçük işletmelerden de endişe duyuyor ve bu nedenle küçük perakendecilerin hayatta kalmasını tehdit eden büyük perakende satış mağazalarını desteklemiyor. Ayrıca, ortaklığın Güney Kore akıllı telefon pazarını tehdit edeceğine inandığı için planın Samsung’u endişelendirdiği de bildirildi .

GÜney Koreli teknoloji devi ile Apple arasındaki görüşmelerin ne zaman devam edeceği veya devam edip etmeyeceği bilinmiyor ancak şu anda LG bunun geçici olduğunu iddia ediyor.

Bilindiği gibi firma akıllı telefon sektöründen çekilmiş ve üretimlerini durdurduğunu açıklamıştı bunun yanı sıra mevcut akıllı telefon fabrikalarını da beyaz eşya fabrikalarına çevirmişti. Durum böyle olunca mağazalarında akıllı telefon satışı da gerçekleştirmek isteyen firma Apple ile anlaşma aşamasındaydı. Firmanın önemli çekincelerinden biri özellikle laptop gibi diğer ürünlerinin Apple ürünleri tarafından satışlarının düşüş yaşaması ihtimaliydi.

Realme X9 Serisi için bilgiler gelmeye başladı