LG G6 Oreo güncellemesi için tarih verildi

lg g6 oreo

LG’nin geçtiğimiz yıl satışa sunduğu amiral gemisi modeli G6, kısmen başarılı bir modeldi. Hatırlanacağı üzere, o dönem Samsung Qualcomm ile özel bir anlaşma yapmış ve adeta Snapdragon 835 üzerinde bir ambargo uygulamıştı. Bu ambargo neticesinde LG G6, bir önceki yılın üst segment yonga seti Snapdragon 821 ile satışa sunulmuştu. Güney Koreli şirketin G6 konusundaki tek yanlış kararı, fiyat baremini biraz üst perdeden belirlemesi olmuştu. Nitekim LG her zamanki gibi katı fiyat politikasında fazla ısrarcı olmadı.

LG G6 Oreo’ya güncelleniyor

LG G6 satışa ilk sunulduğunda 3600TL civarında bir etikete sahipti. Nitekim aradan geçen 1 yılın sonunda, telefonun fiyatı 2000TL seviyelerine kadar düşmüş durumda. Zira internette arattırdığınızda LG Türkiye garantisi altındaki cihazların 2000TL’den satıldığını görebilirsiniz.

Elbette LG’nin fiyat politikası başka bir yazının konusu. Bugün ki haberimiz ise G6 için yayınlanacak olan Oreo güncellemesi ile ilgili. Güney Koreli teknoloji devi tarafından yapılan resmi açıklamada G6 Oreo güncellemesinin 30 Nisan itibariyle dağıtılmaya başlanacağı belirtildi. Yani 30 Nisan akabinde G6 cihazları Oreo güncellemesini almaya başlayacak.

Elbette burada önemli olan nokta şu. Bu güncelleme ülkemizdeki cihazlara ne zaman gelecek? Her zamanki gibi LG yine güncellemeye kendi ülkesinden yani Güney Kore’den başlayacak. Güncellemenin tüm dünyadaki cihazlara ulaşmasının ise 1 haftayı bulacağı söyleniyor. Yani ülkemizdeki cihazlarda en geç Mayıs’ın ilk haftasında Oreo’ya güncellenecektir.

Huawei P20 Pro Avrupa’nın en iyisi