LG G6+ için ilk resmi video yayınlandı

g6

LG’nin ilk olarak kendi ülkesi Güney Kore’de satışa sunduğu LG G6+ için kısa bir tanıtım videosu yayınlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Güney Kore’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan LG, yeni amiral gemisi modeli G6’yı Mobil Dünya Kongresi sonrasında satışa sunmuştu. LG G6, pazardaki rakiplerinin aksine tek bir depolama seçeneğiyle yani 64GB’lık versiyonuyla raflardaki yerini almıştı.

LG, sonradan yaptığı açıklama ile 32GB’lık versiyonun LG G6 Pro, 128GB’lık versiyonun ise LG G6+ ismi ile satışa sunulacağını belirtmişti. Bu ilginç pazarlama stratejisinin akabinde, LG G6+ Güney Kore’de satışa sunuldu. LG yeni cihazı için ilk tanıtım videosunu geçtiğimiz gün resmi YouTube sayfası üzerinden takipçileri ile paylaştı. Bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Video genel itibariyle LG G6+’a özel olan “Marine Blue” ve “Terra Gold” renklerine odaklanıyor. Bu renklerin yanı sıra G6 modelinde de mevcut olan telefonun toza ve suya karşı dayanıklılığı ön plana çıkarılmak istenmiş.

G6+’ın normal G6’dan üstün olan yanlarına dönecek olursak, depolama alanının daha fazla olması haricinde, cihazın önemli bir artısı bulunmuyor. Zira G6+ ile standarda kavuşacak olan kablosuz şarj özelliği, G6’nın Amerika’da satışa sunulan modellerinde zaten mevcuttu.

Açıkçası LG’nin sadece depolama kapasitesi farklı diye bu modeli “Plus” varyantına dahil etmesi pek de mantıklı olmadı. İşin daha garip yanı ise, 32GB’lık versiyonun “Pro” şeklinde duyurulması.

Bu iki versiyonun ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.