Lumia 940XL’te İris Tanıma Özelliği Olacak mı?

lumia 940xl goz iris tanima ozelligi

Microsoft’un iki yeni Lumia üzerinde çalıştığı biliniyor. Şimdi ise @evleaks sızıntılarına göre Microsoft, Lumia 940 XL modeli için iris tanıma özelliği üzerinde çalışıyor. Detayları haberimizde.

lumia-940xl-goz-iris-tanima-ozelligi

Akıllı telefon camiasındaki sızıntılarıyla meşhur @evleaks isimli kullanıcının son iddiası oldukça dikkat çekici. İlk olarak Vivo isimli markanın X5 Pro modelinde kullanılan iris tanıma özelliği (göz tarama) şimdi diğer markaların gündeminde. Microsoft’un üzerinde çalıştığı iki gizemli model olan Lumia Talkman ve Lumia Cityman’den bir tanesi olan Lumia Cityman için ortaya atılan bu iddia @evleaks’ten geldi.

evleaks-lumia-940xl-goz-tarama

Lumia Talkman ve Lumia Cityman, söz konusu yeni telefonların kod adları. Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre Lumia Cityman modelinin Lumia 940XL olacağına kesin gözüyle bakılıyor. @evleaks isimli kullanıcının paylaştığı gönderide de Lumia Cityman’den bahsediliyor ve Microsoft’un parmak izi okuma teknolojisi değil, iris tarama özelliği üzerinde çalıştığını söyledi. İris tabakası gözün rengini anladığımız bölüm ve tıpkı parmak içi gibi her insanın ayrı bir iris tabakası mevcut. Taklidi zor olması sebebiyle iris tarama özelliği, en yüksek güvenlik derecelerinden birine sahip. Geçtiğimiz haftalarda LG G5 modeli için LG’nin de iris tarama üzerinde durduğunu aktarmıştık.

Samsung Galaxy S6’yı Uzay’dan Dünya’ya attılar!