Apple Music Android için widget desteğini duyurdu!

apple music android

Apple Music uygulaması birkaç aydır Android işletim sistemi için Google Play Store’da bulunuyordu. Şimdi ise bir widget yani ana ekran aracı desteğine kavuştu.

Çevrimiçi müzik dinleme platformları arasındaki en genç servis olan Apple Music, hızla büyümeye devam ediyor. Kısa süre içerisinde 10 milyon ücretli aboneyi geçen Apple Music, şimdi iOS platformuna sunmadığı bir özelliği Android için sunmaya başladı.

Apple Music widget (araç) desteği!

Android işletim sisteminin en önemli özelliklerinden biri olan widget desteği artık Apple Music tarafından da destekleniyor. Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın ana ekranına artık Apple Music aracı ekleyebilirsiniz. Bu sayede Apple Music’e çok daha kolay bir şekilde erişmek mümkün olacak.

Müzik kontrolü için gereken temel özellikler olan durdurma, oynatma, şarkılar arasında geçiş özelliklerinin yanı sıra çalan şarkıyı beğenme özelliği de widget ile sunulanlar arasında.

iOS işletim sisteminde de widget desteği bulunuyor ancak Android platformunda olduğu gibi çalışmıyor. Dolayısıyla Apple Music, iOS’a sunamadığı bir özelliği Android için duyurmuş oldu.

Apple Music uygulamasını indirmenin ücretsiz olduğunu hatırlatalım. Uygulamayı 90 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz. Daha sonra kullanmaya karar verirseniz bireysel üyelik olarak ayda 9.99 TL, aile tipi üyelik için ise 14.99 TL ödemeniz gerekiyor. Android için Apple Music widget (araç) desteğinin nasıl göründüğünü aşağıda bulabilirsiniz.

apple-music-widget

Geçmişten günümüze Sony Xperia Z serisi!