LG G2 Mini Nisan’da Piyasaya Sürülecek

LG G2 Mini DG 605

LG G2 Mini‘nin önümüzdeki aydan itibaren dünya genelinde satışa sunulacağı açıklandı.

LG G2 mini geçtiğimiz ay Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsmaında görücüye çıkarılmıştı. Etkinlik kapsamında tanıttığı yeni akıllı telefonunun çıkış tarihi hakkında açıklamalarda bulunan LG Electronics, telefonun önümüzdeki ay başlanarak dünya genelinde satışa sunulacağını resmi olarak açıkladı. İlk olarak Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde satışa sunulacak olan LG G2 Mini, daha sonra diğer ülkelere de taşınacak. Telefonun fiyatı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

LG_G2_Mini_DG

Güney Koreli telefon üreticisi LG Electronics’in amiral gemisi akıllı telefonu LG G2’nin bu mini versiyonu boyut olarak ufak olmasının yanı sıra, donanımsal özellikler konusunda da LG G2’nin altında yer alıyor. 4.7 inç qHD dokumatik ekranı bulunan LG G2 Mini, 1.2GHz dört çekirdekli Qualcomm işlemciyle tanıtılmıştı ama telefonun işlemcisinin bölgelere göre değişeceği belirtiliyor. Telefonun LTE destekli versiyonunda Qualcomm MSM8926 işlemci yer alırken, 3G destekli versiyonunda Qualcomm MSM9226 işlemci yer alacak.

LG G2 Mini‘nin bölgelere göre farklılık gösterecek bir diğer özellği de arka kamerası olacak. Bazı bölgelerde 13 megapiksel arka kamerayla piyasaya sürülecek olan telefon, bazı bölgelerde ise 8 megapiksel arka kameraya sahip olacak. LG G2 Mini‘nin bölgelere göre farklılık göstermeyecek donanımsal özellikleri arasında 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 64 GB’a kadar destekleyen micro SD kart girişi ve 1.3 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Intel’den 1.3 Milyon Dolar’lık Ödül