LG G2 inceleme

LG G2 Phone 1 MANSET

#İŞBİRLİĞİ

Gelmiş Geçmiş En İyi Akıllı Telefon Adayı: LG G2

Koreli teknoloji devi LG, akıllı telefon pazarındaki gelmiş geçmiş en iyi akıllı telefonlardan birine imza atan isim oldu. İşte bu heyecan verici cihazın fark yaratan detayları:

LG G2 üzerinde 5.2 inçlik ekranda True HD IPS Plus paneller kullanılmış. Full HD çözünürlük üreten ekranı korumak içinse Gorilla Glass 3 kalkanı unutulmamış. Ayrıca inç başına düşen piksel sayısının 424ppi, parlaklığın ise 450nit olduğunu hatırlatalım.

Qualcomm’un Snapdragon 800 platformu üzerine kurgulanan LG G2, son derece güçlü bir alt yapı ile geliyor. Bu sayede çok akıcı bir Android deneyimi sunabilen akıllı telefon, yüksek güç gerektiren her işte kusursuz bir performans ortaya koyuyor. Snapdragon 800’ün ne kadar iddialı bir işlemci olduğu ortada fakat dikkat çekmemiz gereken ve pek konuşulmayan bir detaydan bahsetmeliyiz. LG bu üründe, GPU biriminin saniyede 60 kare bir hızla ekrana gönderilen görüntüyü gerekli olmadığı durumlarda yinelemesini önlemek adına GRAM kullanmış. Grafic RAM olarak adlandırılan bir ekran ön belleği, ekranın hareketsiz kaldığı durumlarda, ekrana giden görüntüyü ön bellekten çekerek, enerji tasarrufu sağlıyor. LG, bu işlevin görüntünün sabit olduğu durumlarda %25’e yakın bir enerji tasarrufu sağladığına dikkat çekiyor. Genel kullanımda ise ortalama %10’luk bir verim söz konusuymuş.

LG G2’nin hiç şüphesiz en çok konuşulan detaylarından bir tanesi de pil süresi. Böylesine büyük ekranlı ve yüksek performanslı bir akıllı telefondan beklenemeyecek derecede iyi pil ömrü sunan G2, bunu hiç şüphesiz 3000mAh kapasiteli bataryasına borçlu. Değiştirilemez bir yapıda tasarlanan bu pil, cihazın içindeki tüm boşluğa uygun bir formda tasarlanarak yüksek kapasite sağlarken incelikten de taviz verilmemesine imkan tanımış. Ayrıca çift katmanlı bir pil yapısına sahip cihaz. Bunu sıkıştırılmış pil şeklinde de ifade edebiliriz. Yani fiziksel olarak aynı alanda daha yüksek pil gücü elde etmeyi başarmış LG. Bu sayede ulaşılan 25 saatten fazla 3G konuşma süresi, 11 saatten fazla web erişimi ve 12 saate yakın video izleme süresi gerçekten hayranlık uyandırıcı rakamlar.

Üründe 13 megapiksel çözünürlükte görüntü yakalayabilen bir kamera bulunuyor. 4160×3120 pikselde çekim yapabilen bu kamera, saniyede 60 kare 1080p video kaydediyor. Tüm bunları yaparken sahip olduğu optik görüntü sabitleyici sayesinde fotoğrafların daha berrak olmasını videoların ise daha az titremesini sağlıyor.

Yan kısımlarda hiçbir fiziksel tuşun bulunmadığı, ses açma ve kısma tuşlarının telefon arkasına konumlandırıldığı power tuşunu ise tam da bu alana yerleştirilerek sezgisel bir kullanımın amaçlandığı cihaz, bu yönüyle ilk kullanımda biraz yadırgansa da kesinlikle çok daha kullanışlı olmuş. LG G2 Phone. Photo: Josh Valcarcel/WIRED

Teknik Özellikler:

Ekran: 5.2 inç 1920 x 1080 piksel 423 ppi
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 800
Bellek: 2 GB
Depolama birimi: 32 GB
Pil: 3000 mAh
Kamera: arka 13 MP – ön 2.1 MP

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”