LG Android güncellemesi alacak modellerini açıkladı!

LG V60 ThinQ 5G, Android 11 ailesine katılıyor

Akıllı telefon pazarındaki faaliyetlerini sonlandırma kararı alan LG Android güncellemesi alacak olan modellerini açıkladı. İşte konunun detayları.

Bir dönem akıllı telefon sektöründe zirveye oynayan isimlerden biri olan LG geçtiğimiz günlerde mobil pazardan çekildiğini açıklamıştı. Kısa süre öncesine kadar mobil pazardaki faaliyetlerini sonuna kadar devam ettireceklerini açıklayan LG yöneticileri de kullanıcıları zorda bıraktı.

LG müşterileri bu kararın akabinde, Güney Koreli üreticinin hangi modellere güncelleme geçeceğini merak ediyordu. Nitekim bu durum netlik kazanmış oldu. LG’den yapılan kısa açıklamada Android güncellemesi alacak olan model listesi yayınlandı. Dilerseniz bu listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

LG Android güncellemesi alacak modellerini açıkladı!

LG Velvet
LG G8 ThinQ
LG G8S
LG G8X
LG V50
LG V50 Dual Screen
LG V60
LG Wing

Şimdi gelelim asıl sorumuza. Bu modeller dışında kalan LG modelleri ne olacak? Açıkçası bu konuda şimdilik bir açıklama yok. Fakat LG’nin giriş seviyesindeki cihazlara yeni güncelleme verme niyeti yok diyebiliriz. Yani son dönemde satın aldığınız giriş seviyesi bir LG modeli varsa yeni bir güncelleme almanız pek de mümkün görünmüyor.

İşin garip yanı teknik servis tarafında da kullanıcıların bir garantisi yok. Çünkü LG üstü kapalı bir açıklamada bulunmuştu. Servis garantisinin bölgelere göre değişiklik gösterebileceği söylenmişti. Yani hangi bölgede, ne kadarlık teknik servis desteği sağlanacağı şimdilik muamma.

LG güncellemeler ile ilgili kritik açıklamalar yaptı