Lenovo, PC Pazarının Lideri Oldu

lenovo3

Dünya PC pazarının lideri Lenovo, Türkiye’de küçülen pazara rağmen, yıldan yıla %95 büyüdü ve %18,2 pazar payına ulaşarak Türkiye’de birinciliğini ilan etti.

 Geliştirdiği yenilikçi teknolojileri, dinamik yapısı, kişisel ihtiyaçları en iyi şekilde analiz ederek ürünleri ve tasarımları ile dikkat çeken Lenovo, IDC raporuna göre %17,7 pazar payı ile dünyadaki liderliğini sürdürürken, Türkiye’de de geçtiğimiz yıl başlattığı yeniden yapılanma stratejisinin sonucunda hem PC pazarının hem de dizüstü bilgisayar pazarının açık ara birincisi oldu.

Dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan en büyük yedi PC pazarının beşinde pazar liderliği elde etti. %17,7 rekor pazar payı ile bir numaraya yerleştiği 2013/14 yılı ikinci finansal çeyrek boyunca 9,8 milyar ABD doları çeyrek dönem geliri elde etti ve art arda 18 çeyrek boyunca pazarın genelinden daha fazla büyüyen marka oldu. Çeyrek dönem boyunca dünyada her saniye 4 Lenovo ürünü satıldı.

lenovo1

Türkiye’nin de içinde bulunduğu EMEA bölgesinde pazar, %16 küçülürken, %15 pazar payı ile ikinciliğini pekiştirdi. Şirketin “koru ve saldır” stratejisini küresel ölçekte güçlü bir şekilde yürütmesi, yenilikçi ürün portföyü ve PC+ gelirlerinin artması bu başarıyı beraberinde getirdi.

Dünyadaki istikrarlı başarısını Türkiye’de de sürdüren Lenovo, %11,3 oranında küçülen PC pazarına rağmen yıldan yıla %95,4 büyüyerek, %18,2 pazar payına ulaştı ve Türkiye’de pazar lideri oldu. Lenovo, Türkiye’de ayrıca %11 küçülen dizüstü bilgisayar pazarında yıldan yıla %95 büyüyerek, %23,6 pazar payı ile liderliğe yerleşti. Ayrıca yine %11,8 küçülen masaüstü bilgisayar pazarında ise yıldan yıla %111 büyüyerek 3.sıraya yerleşti.

lenovo2

Lenovo, PC pazarında kazanmış olduğu liderliğin yanı sıra, pazara sunalı henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen, yıldan yıla iki kat büyüyerek toplam iş hacminin %15’ini oluşturan PC+ alanındaki ürünleri ile olağanüstü performans göstererek, PC+ çağında gelecek için güçlü bir temel oluşturmaya devam ediyor. Uzun yıllardır yatırım yaptığı tablet, akıllı telefon, akıllı televizyon ve diğer akıllı mobil cihazları içeren PC+ pazarındaki büyümesi ile adından söz ettiren Lenovo, benimsemiş olduğu yenilikçi yaklaşımı ile liderliğini koruyarak faaliyet alanını çeşitlendirmeye ve sektörü yönlendirmeye devam ediyor.

Fatih Tablet Projesi Kan Kaybetti!