Lenovo, Akıllı Asistan Tanıttı

lenovo

Lenovo tarafından Amazon‘la iş birliği içinde geliştirdiği Amazon Echo benzeri olan ilk Akıllı Asistan CES 2017’de tanıttı.

CES 2017 devam ederken öncesinde ve devam sürecinde yeni teknolojiler ve yenilikler, firmalar tarafından tanıtılmaya devam ediyor. Amazon’nun sanal asistanı Alexa desteğiyle karşımıza çıkan Lenovo’nun akıllı hoparlörü, Amazon Echo modeline benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Böylelikle Lenovo da ilk Akıllı Asistan deneyimini bizlere yaşatmış oluyor.

Akıllı sistemlerde yeni çözümler arayan ve geliştirmeye açık cihazlar üreten Lenovo, Amazon iş Sahip olduğu mikrofonlar sayesinde sesli komutları yerine getirebilen akıllı asistan, listeler oluşturma, alarm kurma, müzik çalma ve internetten aramalar yapma gibi yeteneklere sahip. Yeşil, gri ve turuncu olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkan akıllı asistan, Intel Atom işlemci barındırıyor.

Biraz daha teknolojik detaylara inecek olursak 360 dereceye eşit bir şekilde ses verebilen akıllı asistan, üzerinde 8 adet mikrofon bulunduruyor ve 5 metreye kadar ses algılayabiliyor. Bunların yanı sıra akıllı asistanın Lenovo akıllı ev aletleri ve diğer üçüncü parti cihazlarla uyumlu olacak şekilde tasarlanıyor. Kısaca Lenovo akıllı asistan konusunda oldukça ciddi ve elini çabuktutuyor gibi görünüyor.

Aynı zamanda akıllı hoparlörün Harmon Kardon versiyonu olacağıda şirket tarafından belirtildi. Özellikle ses performansına önem gösteren kullanıcılar tarafından tercih edilecek olan Harmon Kardon versiyonun daha yüksek bir fiyat etiketiyle geleceğini ve siyah renk seçeneğine sahip olacak. Kısaca bu akıllı asistana ve özelliklerine tam erişim için cebinizden biraz fazla para çıkacak. Fakat Lenovo akıllı asistanına güveniyor ve özelliklere bakılırsa istenilen paranın hakkını fazlasıyla verecek gibi.

Evet kullanıcıların ve meraklı insanların asıl akıllarındaki soruya gelelim. Bu dillere destan cihaz ne kadar? Lenovo’nun Android ve iOS platformları için geliştirdiği bir uygulama sayesinde kullanılacak olan akıllı asistanın fiyatı 130 dolar olarak belirlendi. Elbette Türkiye’de bu sayı bir hayli fazla. Daha iyi bir ses kalitesiyle gelecek olan Harmon Kardon modelinin fiyatı ise 180 dolar olarak açıklandı. Pazardaki en büyük iki rakibinin fiyatlarını da hatırlatmak gerekirse Amazon Echo modeli 180, Google Home modeli ise 130 dolar fiyat etiketlerine sahip. Ortayolu bulan Lenovo’nun bu fiyatlar ve özelliklerle ilk akıllı asistanıyla nasıl bir başarı yakalayacağı merak konusu.

 

Xiaomi İPhone’dan Daha İnce Televizyonunu Tanıttı!