Lego, Türkiye’de Yatırım Yapacak!

Lego Turkiyede Yatirim Yapacak

Her çocuğun efsanevi oyun seti olan Lego, Türkiye’de sahip olduğu pazar payını arttırmak için geniş çaplı bir yatırım yapma kararı aldı.

Artık kimse Lego’yu basit bir oyuncak firması olarak düşünemez. Zira yaptığı işler bunun çok ötesinde.

Lego, Turkiye'de Yatirim Yapacak!

Lego’nun artık basit bir oyuncak fabrikasından daha fazlası olduğunu biliyoruz. Batman, DC Justice League, Marvel, Indiana Jones, Hobbit, Lord of The Rings, Star Wars Orijinal Üçleme, Star Wars: Clone Wars, Harry Potter gibi çok sayıda başarılı video oyununun temelini oluşturmuş bir şirket olarak karşımıza çıkıyor ve milyon dolarları bulan gişe hasılatına sahip bir sinema filminin de baş aktörü. Üstelik Lego The Movie’nin başarısı Lego The Movie 2’nin hazırlıklarına neden oldu ve gerekli anlaşmalar şimdiden hazırlandı.

Ülkemizdeki pazar payını arttırmak için ticari projelerini yürürlüğe sokmaya hazırlanan Lego, Türkiye’de bir ofis açma karar aldı. Söz konusu ofis, Türkiye’nin en lüks iş komplekslerinden olan İstanbul Mecidiyeköy Trump Towers’da açıldı.

Lego Grup Başkan Yardımcısı Eric Maugein yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “LEGO Grup olarak, her yaştan çocuğun yaratıcılık potansiyelini eğlenerek ve gurur duyarak keşfetmesini arzu ediyoruz. Çocuklara ve eğitim kurumlarına kaliteli oyuncaklar sunarak onların gelişimlerine katkıda bulunan ve gelecek nesillere ilham veren bir misyonu benimsiyoruz. Tüm LEGO ürünleri oynayarak öğrenme ve gelişme felsefesi üzerine kuruludur. Oyunun çocukların büyümesinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynadığına ve hayal gücünü, yeni fikirleri, yaratıcı ifadeleri harekete geçirdiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ürünlerimizi, kültürleri daha iyi anlayarak tasarlıyoruz. Türkiye aile kavramının, aile bağlarının ve aile ile vakit geçirmenin esas olduğu bir kültüre sahip. Bu LEGO Grup’un temel değerleri ve savunduğu yapıyla da tamamen örtüşüyor. Dolayısıyla, Türkiye pazarının global ve bölgesel stratejimizde önemli bir yeri var ve bu konumunun önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini öngörüyoruz.”.

Kendimizi Lego’nun her geçen gün daha fazla hayatımıza girdiği kabul etmeli ve önümüzdeki yıllarda daha fazla Lego ürünü görmeye hazır etmeliyiz.

iOS 8′den Kurtulmanın Yolu!