Land Rover Defender geri dönüyor!

Land Rover Defender

İngiliz arazi aracı üreticisi tarafından 1948-2016 yılları arasında üretilen efsanevi off-roader geri dönüyor. Geçtiğimiz günlerde casus kameralara yakalanan Land Rover Defender yeni jenerasyon modeli ile 2020’de yola çıkacak. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde Jaguar Land Rover‘ın (JLR) İngiltere – Warwickshire’daki Ar-Ge merkezi yakınlarında çıktığı test sürüşü sırasında casus kameralara yakalanan yeni Land Rover Defender, ilk kez bu kadar net görüntülendi. Tasarım detayları ağır kamuflajla gizlenen İngiliz off-roader’ın bağımsız bir arka süspansiyona sahip olduğu ise açıkça görülüyor. Gelgelelim yeni Defender hakkında pek fazla teknik detay yok. Ancak yeni jenerasyon modelin Discovery gibi Land Rover modellerinde olduğu gibi alüminyum monokok mimariyle birlikte dört tekerlekli bağımsız süspansiyon ile geleceği nadir bilinenler arasında.

Land Rover Defender off-road konusundaki iddiasını şimdiden ortaya koydu!

Casus kameralara yakalanan Defender prototipi ağır kamuflajlı olmasına rağmen göze çarpan bir nokta var. O da aracın kapıları boyunca uzanan “#best4x4xfar” etiketi. “Açık ara en iyi 4×4” anlamına gelen bu ifade İngiliz arazi aracı üreticisinin bu alandaki iddiasını en başta belirlediği anlamına geliyor.

Land Rover Defender neden geri dönüyor?

Defender, 29 Ocak 2016’da son örneğinin üretim hattından çıkmasıyla birlikte yaklaşık iki yıl kadar önce rafa kaldırıldı. Peki bu ikonik İngiliz off-roader’ı şimdilerde neden ürün yelpazesine yeniden dahil oluyor ?

Yıllık global satış hacmini 1 milyona çıkarmak isteyen İngiliz üretici bu hedefine ulaşabilmek için çareyi 67 yıllık hizmetinden sonra rafa kaldırılan efsanevi off-roader modeli Defender’ı yeniden diriltmekte buldu. Yenilenen Defender ile daha geniş bir alıcı kitlesine ulaşmayı hedefleyen şirket önümüzdeki yıllarda satışlarını ikiye katlamayı planlıyor.

Son olark, JLR yetkililerinin 4-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni Land Rover Defender’ın 2020 yılında geleceğini kesin olarak onayladığını belirtelim.

Yeni nesil Suzuki Jimny Kasım’da Türkiye’de!

Land Rover Defender