Küresel iklim değişikliği insan ölümlerini arttırıyor: İşler trajik boyuta ulaştı

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Küresel iklim değişikliği ile birlikte insan ölümlerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Konu ile ilgili hem bilim insanları hem de araştırmacılar son derece tedirgin. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

İklim değişikliği herkesin çok şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Fosil yakıtlarının fazlaca kullanılması ve çevre kirliliği nedeniyle büyük bir ısınma sorunu ortaya çıktı. İklim değişikliği bu ısınma sorununun en önemli ayağını oluşturuyor. Yapılan küresel iklim değişikliği çalışması ise yeni bir durumu ortaya koyuyor.

Bilim insanları ve çevreciler tarafından 43 ülkede araştırma yapıldı. Bu ülkelerde yer alan 732 yer ayrıntılı olarak kontrol edildi. Tüm bu yapılan çalışmalar sonucunda iklim değişikliğine bağlı olarak ölümlerin aslında yüzde 37 seviyesinde olduğu ortaya çıktı. Bu gerçekten de tahmin edilenden çok daha yüksek bir rakam.

Küresel iklim değişikliği insan ölümlerinde kritik bir rol oynuyor

Yapılan çalışma sonucunda küresel ısınma nedeniyle ortaya çıkan sıcaklık artışlarının aslında yüksek tansiyon ve kalp hastalarını olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Ancak buradaki fark iklim değişikliğinin payı oldu. Hiç kimse böylesine yüksek bir oranın ortaya çıkmasını beklemiyordu.

Küresel iklim değişikliği

Araştırmaya Afrika ve Güneydoğu Asya ülkelerinin dahil edilmemesi biraz tartışma yarattı. Ancak iklim değişikliğinin en ağır şekilde hissedildiği Kuzey ülkeleri verileri önemli ölçüde doğruluyor. Üstelik iklim değişikliği gibi ciddi bir sorunun gelecek nesiller için de geçerli olduğu ifade edildi.

İklim değişikliği 2100 yılında nelere sebep olacak?

2000 ile 2018 yılları arasında ısı nedeniyle ölen insan sayısı yüzde 54 seviyesinde artış gösterdi. Üstelik Kuzey ülkelerde bu durum çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkarıyor. Eğer kısa bir süre içerisinde önlem alınmazsa ölümlerin artacağı düşünülüyor.